Poliţia Locală Argeş (fostă comunitară) , o instituţie pe cale de a-şi da sfârşitul

# Lucrătorii din poliţie primesc salariu comparabil cu un ajutor de şomaj. De-abia înfiinţată, noua poliţie locală a judeţului Argeş se pare că se pregăteşte de obştescul…sfârşit. Poliţiştii locali sunt plătiţi cu salarii de mizerie, comparabile cu un ajutor de şomaj. Cu toate acestea, răspunderile unui agent de poliţie locală sunt complexe, de la paza obiectivelor de interes strategic până la prinderea infractorilor. Cum noi nu am crezut că poliţiştii pot avea salarii de cinci sute de lei, am rugat un agent să vină, în ziua de leafă, cu fluturaşul. Şi cum pe noi ne-a convins, nu putem să nu publicăm mai jos dovada că aşa este, salariile sunt jalnice. „Nu poţi să stai toată ziua în picioare, să îţi faci datoria, să mănânci, să faci navetă şi să îţi mai creşti şi copilul cu cinci sute de lei pe lună, ne-a declarat poliţistul în cauză. Acesta ne-a mai declarat că starea de nemulţumire este una generalizată, marea majoritate a colegilor săi aşteptând schimbările promise de superiori, în primul rând salariale. „Dacă nu ni se măreşte cât de curând salariul, vom pleca în proporţie de 90%. Şi atunci populaţia va simţi lipsa noastră de pe străzi, pentru că noi ne-a făcut datoria cu credinţă!” – ne-a mai declarat acelaşi agent al poliţiei Locale Argeş.
Salariul cu care aceste cadre sunt remunerate ridică şi alte semne de întrebare: se ştie că poliţia locală a primit atribuţii suplimentare de la 1 ianuarie, fiind preluate unele din sarcinile poliţiştilor de la circulaţie. Cum însă, la aceşti bani, să nu fii uşor de corupt?...
Facem, la rândul nostru, un apel către Primăria Piteşti, în vederea găsirii de soluţii adecvate. Este lipsit de orice logică să plăteşti un poliţist cu un salariu cât un ajutor de şomaj. Iar noi suntem convinşi că Poliţia Locală este necesară şi utilă comunităţii. Aşteptăm cu mult interes un punct de vedere din partea domnului primar Pendiuc.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea