Managerul Lactag, Niculae Oiţă, a fost eliberat condiţionat

# Şedinţă la orele opt dimineaţa la Judecătoria Piteşti, special pentru omul de afaceri #Acesta executa, din 16 aprilie 2010, o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi şase luni. Pe data de 1 februarie 2011, la Judecătoria Piteşti a avut loc o şedinţă de judecată cu totul şi cu totul specială. La orele opt dimineaţa, magistraţii au  judecat cererea de eliberare condiţionată a lui Nicolae Oiţă. Puţină lume a fost prezentă, tocmai datorită orei cu totul neobişnuite, ştiut fiind faptul că procesele încep, cel mai devreme, la orele 8.30. Judecătorii au dispus, după numai câteva minute, eliberarea condiţionată a acestuia.Niculae Oiţă a părăsit încă de atunci Penitenciarul Colibaşi, procurorii declarând la şedinţa de judecată că nu vor face recurs.
Niculae Oiţă, patronul firmei Lactag, a ajuns după gratii în luna iulie 2009, la Penitenciarul Colibaşi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. În vara lui 2007, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Argeş a început ancheta în cazul lui Oiţă, pe care îl suspecta că ar fi creat un prejudiciu de două milioane de euro, din bani europeni, obţinuţi pentru construirea fabricii de lapte de la Costeşti, care distribuia, la acea vreme, produsele lactate în Argeş, prin programul Lapte şi corn. Dosarul « Lapte-corn » a devenit între timp unul extrem de stufos şi de competenţa DNA – structura centrală. În dosar apare şi numele preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Dosarul nu a ajuns încă la finalizare, deşi în cadrul acestuia sunt instrumentate atribuiri de licitaţii care s-au efectuat cu ani buni în urmă. În vara lui 2009 Nicolae Oiţă a fost luat direct de pe patul Spitalului Floreasca, din Bucureşti, unde era internat pentru probleme de sănătate, şi dus la Penitenciarul Colibaşi, unde trebuie să ispăşească pedeapsa dată de instanţă. Patronul Lactag a fost eliberat din arest pe 1 octombrie 2009, după 83 de zile de detenţie, după ce avocatul Dan Panţoiu a formulat împotriva deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare, care a fost admisă. Procurorii DIICOT au făcut recurs, iar Oiţă s-a întors după gratii, pe 16 aprilie 2010.
Prima instanţã care s-a pronunţat în cazul lui Niculae Oiţã a fost Tribunalul Argeş, care l-a condamnat pe patronul Lactag la 2 ani de închisoare cu suspendare. S-a ajuns la Curtea de Apel Piteşti, unde însã decizia a fost cu totul şi cu totul alta. Învinuit de evaziune fiscalã, Nicolae Oiţã a fost condamnat aici la executarea unei pedepse cu privare de libertate pentru urmãtoarii 5 ani şi 9 luni. Aşa cu  menţionam mai sus, s-a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. Juriul a decis ca Nicolae Oiţã sã fie închis pentru 3 ani şi jumãtate la Penitenciarul Colibaşi.
Pe data de 1 februarie 2011, la Judecătoria Piteşti, s-a judecat cererea de eliberare condiţionată a lui Nicolae Oiţă. Judecătorii au dispus eliberarea condiţionată a acestuia. Nicolae Oiţă a părăsit în termen de 24 de ore Penitenciarul Colibaşi, pentru că procurorii de caz nu au făcut recurs, declarând aceasta la şedinţa publică.

Managerul Lactag nu a fost văzut de nimeni după eliberare

Interesant este faptul că nimeni nu l-a văzut pe managerul Lactag după eliberare. Nici măcar vecinii somptuoasei vile de pe strada Negru Vodă, de lângă Centrul de Sânge, domiciliul omului de afaceri. Singura confirmare venită în acest sens este dată de o petrecere ce a avut loc la vila omului de afaceri în duminica imediat următoare eliberării. Supoziţiile legate de lipsa lui Oiţă sunt multe. Gurile spun că acesta ar avea ceva probleme medicale de rezolvat. Alţii spun că omul de afaceri îşi pregăteşte retragerea definitivă din ţară, în Columbia – unde a derulat afaceri - sau în alt stat care nu are încheiat cu România acord de extrădare. Pentru că Dosarul Lapte-Corn este departe de a fi finalizat...
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea