Primele 100 firme datornice ale Argeșului!

# Sumele datorate bugetului de stat de către primii 100 datornici, în scădere
La începutul lui 2013, primele 100 de firme rău platnice datorau bugetului de stat peste 700 miliarde lei vechi! Primele poziții erau  ocupate – în mod constant în ultimii doi ani – de Alprom și Prointermed. Pe poziția a treia se situa Waterleau Group, cu peste un milion de euro restanți, detronând astfel locul ocupat, la sfârșitul penultimului trimestru al lui 2012, de F.C. Argeș. Primii 100 datornici aveau obligații restante de 72.477.994 lei noi, în top fiind 13 firme cu sume ce depășeau un milion. De remarcat, deasemenea, că aceiași primi treisprezece din topul începutului de an 2013 cumulau datorii de 35 milioane de lei, adică exact cât totalul actual.
La începutul lui 2014, lider incontestabil al topului era Alprom S.A., cu datorii de aproape 77 miliarde lei vechi. Între timp, firma disputată de Chelu și Văsâi a intrat în insolvență. Topul datornicilor era completat de Kranz Eurocenter, Rem Petrol Trade, Lory Club, Dumalex Ice Cream – toate cu restanțe ce depășeau, la nivelul lunii ianuarie, 1 milion de lei.  La jumătatea anului trecut, pe primul loc s-a clasat firma Iribog Speed Construct S.R.L., firmă care activează în domeniul transporturilor și care a venit, prin transfer, precum jucătorii de fotbal, în 2013, din București. Interesant este faptul că firma a avut profit un an, după care… tunul de peste 35 miliarde lei vechi… restanțe.

La începutul lui 2015, cei din ”top 100” datorează statului circa 9 milioane de euro

Suma este mai mică decât cea datorată în cursul anilor trecuți. Asta nu înseamnă însă că lucrurile merg mai bine, poate din contră. Marii datornici de altădată nu și-au revenit, ci au intrat în procedura de insolvență sau faliment, ieșind din top. De remarcat este și faptul că primii cinci datornici însumează restanțe de peste 18 milioane lei noi, adică aproape jumătate din totalul celor 100.
Alex SILVESTRU

Click AICI pentru vizualizare document

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea