Cum iese şi intră turismul românesc în criză de la o oră la alta...

Stimaţi colegi,
În ultimii doi ani, românii au avut parte de cinci guverne portocalii, unul mai haotic şi mai aducător de degringoladă şi falimente decât celălalt!
Dar, oricât de penibile şi dezastruoase ar fi fost faptele acestora, domnul Boc nu se dă încă plecat de la Palat, iar miniştrii săi, veniţi direct de pe podiumul concursurilor de amatorism perfect, insistă să arunce în ochii românilor praful reformei lor fără sfârşit şi  ploaia lor de intenţii aberante, fără formă şi fond, intenţii care nu au fost niciodată transpuse în rezultate pozitive, ci numai în eşecuri pe bandă rulantă!
În aceste zile, atât rezistentul la intemperii băsesciene, premierul Boc, cât şi vedeta celor cinci guverne ale sale, doamna ministru Udrea, ne-au anunţat, pe rând, că am ieşit din criză!
Domnul Boc a văzut, în sfârşit, luminiţa de la capătul tunelului portocaliu şi ne-a prevestit, din nou, ieşirea României din recesiune, odată cu venirea primăverii, iar doamna Udrea, datorită frunzelor investite prin ministerul său în domeniu, a reuşit să scoată turismul din criză...
Doamna Elena Udrea, ne-a anunţat triumfătoare, săptămâna trecută că, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, atât hotelurile, cât şi agenţiile de turism au înregistrat creşteri ale contribuţiei în PIB în fiecare din cele patru trimestre ale anului 2010. Astfel, potrivit doamnei Udrea, "turismul românesc a reuşit să iasă din criză"! (...) "În ultimele raportări ale INS la capitolul servicii, contribuţia în PIB pentru 2010 la categoria turoperatori a avut o creştere de 14,9% în trimestrul unu, 8,2% în trimestrul al doilea, 24,1% în trimestrul al treilea şi 37,2% în ultimul trimestru".
Probabil doamna Udrea este ministru într-o altă ţară neştiută de noi şi inventată de dumneaei, deoarece este contrazisă chiar de Preşedintele ANAT, doamna Corina Martin, care a declarat în aceeaşi zi, într-o conferinţă de presă, că vânzarile agenţiilor de turism din Romania au scăzut, anul trecut, în medie cu 15 la sută faţă de 2009, întrucât mulţi români fie au renunţat la vacanţe, fie au cumpărat pachete turistice mai ieftine, care au inclus mai puţine zile de cazare.
Doamna Corina Martin a dat ca principal exemplu scăderile de vânzări înregistrate pe litoralul românesc, care concentrează aproximativ 46 la sută din capacitatea de cazare a României. Astfel, în  anul 2010, pe litoralul românesc s-au înregistrat scăderi ale vânzărilor cu 18 la sută faţă de anul 2009, în condiţiile în care şi în anul 2009 se înregistraseră scăderi de 15 procente faţă de anul anterior!
Deci, despre ce ieşire din criză ne vorbeşte doamna ministru Udrea, care are de gând să mai investească până în 2015 vreo două sute de milioane de euro, eventual în alte frunze, dar şi în nişte îngeri, care să aducă câţi mai mulţi turişti în raiul sărăciei lucii, creat în România cu ajutorul substanţial al doamnei în cauză şi al colegilor săi binefăcători doar când vine vorba de propriile buzunare de partid?
Vă mulţumesc!
Andrei GEREA, deputat PNL ARGEŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea