Gabriel Bratu şi Consiliul de Administraţie al ISJ Argeş au desfiinţat 32 de cabinete psihopedagogice

# Plângere penală împotriva lui Bratu şi a Consiliului de Administraţie al ISJ Argeş # Concediere pentru o profesoară care se află în concediu pentru creştere copil. Săptămâna trecută 32 cabinete psihopedagogice din Argeş au fost desfiinţate începând cu anul şcolar viitor. Toate trei sindicatele din învăţământ s-au reunit pentru a ataca această decizie a Inspectoratului Şcolar Argeş. Mai mult, profesoara de la Şcoala nr. 5 „Nicolae Iorga” Piteşti, care este titulară şi se află în concediu de creştere copil, a primit şi ea o astfel de înştiinţare. 
Liderii celor trei sindicate ne-au declarat că vor acţiona în judecată atât conducerea, cât şi Consiliul de Administraţie al inspectoratului şi vor cere şi daune, atât instituţiei, cât şi persoanei Gabriel Bratu.. Am încercat să luam legătura şi cu domnul Bratu, pentru a afla şi punctul dânsului de vedere, dar, ca de obicei, nu ne răspunde la telefon. 
Decizia prin care sunt informaţi că începând cu anul şcolar 2011-2012, postul de profesor psihopedagog pe care sunt titulari dispare, nu respectă condiţiile prevăzute de lege, în sensul că nu se menţionează termenul în care poate fi contestată, conform art. 283 alin 1, lit. a şi b şi art. 268 alin. 5 din Codul Muncii, precum şi faptul că nu se menţionează instanţa competentă să soluţioneze contestaţia.
Lipsa celor două menţiuni atrage după sine nulitatea acestei decizii conform prevederilor art. 62, alin. 2 şi art. 268, alin 2, litera e şi f  din Codul Muncii.
Nulitatea acestei decizii este dată şi de faptul că aceasta a ajuns la dânşii din partea conducerilor unităţilor de învăţământ şi nu din partea conducerii ISJ, aşa cum era normal, deoarece toţi funcţionează pe posturi în urma unei decizii de titularizare eliberată de ISJ.
Şi în jurisprudenţa Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg s-a reţinut, în esenţă, că actul administrativ trebuie motivat, inclusiv insuficienţa motivării atrăgând nulitatea sau nevalabilitatea actului.
Având în vedere cele prezentate mai sus, se poate concluziona că în eventualitatea unui proces, orice instaţă le va da dreptate, având ca motivare lipsa respectării procedurilor legale.
În judeţ sunt restructurate 32 de posturi. În luarea acestei decizii abuzive nu s-a avut în vedere cu ce probleme se confruntă sistemul de învăţământ cu privire la activitatea cabinetelor psihopedagogice:
- violenţa în şcoli
- droguri şi substanţe etnobotanice
- prevenţie trafic de copii
- discriminare
- egalitate în şanse
- abandon şcolar
- părinţi plecaţi la lucru în străinătate – copii scăpaţi de sub control şi nesupravegheaţi
- fenomen infracţional şi lipsa profesorilor specializaţi pentru integrarea copiilor cu handicap în şcoli.
Conducerea ISJ Argeş se prevalează de faptul că şcolile la care au fost restructurate cele 32 de posturi, nu mai au 800 de elevi, există şi alte soluţii prin care să se menţină şi anume arondarea altor şcoli care nu au post de psihopedagog sau afilierea la structură a unor grupe de grădiniţă pentru completarea numărului. Aşa s-a făcut şi anul trecut, toţi cei 32 au avut în completare alte unităţi şcolare pentru a vea numărul legal de 800 elevi sau 400 preşcolari. În judeţul Argeş există decizii de titularizare pe două şcoli şi nu înţelegem de ce nu se procedează la fel şi pentru cei 32 în cauză.
Trebuie avut în vedere faptul că aceste cabinete psihopedagogice au reprezentat la vremea respectivă condiţi care trebuiau îndeplinite pentru preaderarea României la Uniunea Europeană. Din banii veniţi de la Banca Mondială au fost dotate cabinetele cu materiale şi aparatură modernă de sute de milioane de lei fiecare. L.C

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea