Politicienii uită – noi le amintim

Politicienii argeşeni uită declaraţiile făcute cu ceva timp în urmă, din acest motiv, colectivul redacţional a hotârât ca din acest număr să începem un serial cu declaraţiile politicienilor făcute în urmă cu câţiva ani În acestă ediţie începem cu deputatul Andrei Gerea, care era un combatant serios al PSD-ului. Probabilcă acum sunt buni cei denigraţi mai jos, doar sunt parteneri politici, nu?

FEBRUARIE 2006. Corupţia şi nepăsarea PSD au distrus ARO Câmpulung.

De aproape trei ani, Uzina de automobile ARO din municipiul Câmpulung se zbate într-o agonie, care pare fără de sfârşit. S-a vorbit, la început, despre investitorii strategici, de investiţii masive, de retehnologizare, de găsirea unor noi pieţe de desfacere. Conducerea PSD ne prezenta pe-atunci o situaţie idilică, în care toată lumea era fericită, prin venirea Cross Lander la Câmpulung: oamenii îşi păstrau slujbele, maşinile de teren urmau să fie mai bune şi mai ieftine, iar profitul uzinei urma să crească până la cer. Din păcate, ca majoritatea promisiunilor făcute de PSD, totul s-a dovedit o mare cacealma, care a distrus în mare măsură economia municipiului Câmpulung Muscel.
Decesul uzinei ARO Câmpulung înseamnă, din păcate, şi tragedia a mii de oameni. Oameni care nu ştiu din ce vor trăi a doua zi, oamenii obosiţi de atâtea promisiuni de mai bine, oameni care au ajuns la capătul răbdării. Soarta lor a fost decisă de către doi dintre exponenţii PSD în judeţul Argeş: Constantin Nicolescu şi Nicolae Văcăroiu. Doi politicieni social-democraţi care n-au avut niciodată în vedere interesul oamenilor de la ARO.
Domnii Văcăroiu şi Nicolescu chiar nu ştiau aceste detalii esenţiale pentru viitorul fabricii? Experienţa de care dânşii fac atâta caz în nenumarate ocazii nu le-a spus că nu se poate face o privatizare în acest mod? Noi spunem că, aşa cum această aşa-zisă privatizare a ridicat serioase semne de întrebare pentru foarte mulţi oameni, profesionişti sau nu, era normal să fie de natură a trezi şi atenţia "primilor specialişti ai judeţului". Din păcate, reprezentanţii PSD în Parlamentul României au preferat să facă poze şi să zâmbească frumos şi paternalist alături de "investitor". Nu vă supăraţi, dar o astfel de atitudine, în condiţiile date, nu ne poate duce cu gândul decât că domniile lor aveau alte motive să zâmbească. Aţi luat cumva şi dumneavoastră parte la "jocurile" privatizării, domnilor Văcăroiu şi Nicolescu?
…. Dar ce mai contează nişte acte  obligatorii, având în vedere că aici au existat interese mari ale unor oameni foarte puternici din PSD. Cum ar fi putut domnii Muşetescu, Văcăroiu şi Nicolescu să se împiedice de o asemenea bagatelă, cum ar fi procedurile legale, când sume importante, probabil, de-abia aşteptau să li se prăvălească în conturi. Nu s-au gândit că prin privatizarea ARO, în favoarea unui obscur om de afaceri american, se pune în pericol soarta a mii de oameni? Nu ştiau că John Perez nu are nici o intenţie de a face din ARO o firmă profitabilă, şi că, de cum va pune mâna pe uzină, o va vinde pe bucăţi, la fier vechi, aşa cum a făcut cu fabrica de matriţe, înstrăinată ilegal pe 2,7 milioane de dolari? Ba ştiau distinşii domni, dar nu le-a păsat. De ce au închis ochii la o asemenea hoţie, poate judeca oricine.
….. Prin atitudinea lor din prezent, liderii PSD dau dovadă de aceeaşi iresponsabilitate care i-a caracterizat şi în trecut. Ba mai mult, presedintele executiv al PSD Arges, deputatul Filip Georgescu a dus aroganţa caracteristică social-democraţilor la cote pe care nu ni le-am imaginat vreodată, declarând cu cinism că muncitorii musceleni sunt oameni de o calitate îndoielnică şi că ei sunt, de fapt, vinovaţi pentru eşecul privatizării! Incredibil tupeu!

11 OCTOMBRIE 2005

Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, este cu siguranţă locul cu cea mai bogată încărcătură spirituală pentru liberalii din România. Faptul că aici sunt îngropaţi I.C. Brătianu şi Ionel Brătianu dă acestei aşezări o conotaţie cu totul specială pentru cei care preţuiesc memoria acestor mari personalităţi ale istoriei naţionale. Credem că nu greşim cu nimic atunci când afirmăm că aici s-a născut liberalismul românesc sub forma lui cea mai expresivă. Din păcate, ceea ce se întâmplă astăzi cu acest loc unic pentru Partidul Naţional Liberal nu mai are nimic în comun cu valorile şi spiritul promovate de Brătieni şi, ceea ce este mult mai grav, nu mai are nimic în comun nici cu legile statului român. De aceea, seria de abuzuri care au vizat, în ultimele luni, Centrul Cultural "Brătianu" (denumire sub care funcţionează în fapt vila Florica) nu mai poate fi tolerată. De ce facem afirmaţii de o asemenea gravitate ? Centrul Cultural "Brătianu" a fost înfiinţat în 1993 prin Ordinul nr. 518 al Ministerului Culturii şi are ca scop "realizarea unui program cultural care vizează integrare în circuitul cultural a monumentului istoric, cunoaşterea contribuţiei familiei Brătianu la dezvoltarea spiritualităţii româneşti, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului din administrare". În plus, ordinul de înfiinţare prevedea faptul că centrul va funcţiona în directa subordonare şi administrare a Ministerului Culturii.
Prima măsură aberantă ce s-a luat în acest caz a fost aplicarea Legii nr. 743/2001, prin care fondurile pentru Centrul Cultural "Brătianu" au fost trecute din administrarea directă a Ministerului Culturii în cea a Consiliului Judeţean Argeş. Cu alte cuvinte, angajaţii vilei erau subordonaţi ministerului, dar Centrul era finanţat de Consiliul Judeţean. A fost prima neregulă ce a deschis calea abuzurilor ce s-au perpetuat până astăzi. Centrul Cultural "Brătianu" a fost transformat, prin voinţa "greilor" PSD-işti din judeţ, într-un loc al "întâlnirilor de taină", ferit de ochii indiscreţilor, unde se puteau da chiolhanuri răsunătoare.
Dacă ar fi să amintim doar numeroasele facturi neachitate ale preşedintelui Tineretului Social Democrat, domnul Victor Ponta, ne dăm seama cam care a fost ideea de "cultură" a domnilor de la PSD. Cât respect au avut ei pentru amintirea Brătienilor se vede din notele de plată de zeci şi sute de milioane de lei pentru băuturi scumpe şi mâncăruri alese pe care şi le-au orânduit domnii social democraţi pentru relaxare şi odihnă. Halal social democraţie au unii indivizi, care aruncă bani în neştire pe chefuri monstru! Poate ne va lămuri şi pe noi domnul Ponta ce legătură au vinurile scumpe şi fripturile cu "realizarea unui program cultural care vizează integrarea monumentului istoric". Şi poate ne mai explică tot stimatul domn când afla domnia sa despre "contribuţia familiei Brătianu la dezvoltarea spiritualităţii româneşti". În timpul petrecerilor sau după ce se trezea dimineaţa în casa în care au trăit Brătienii ?
Desigur că toate faptele pe care vi le-am expus prezintă o gravitate deosebită. Însă, oricât de greu ar părea, încălcarile flagrante ale legii au fost făcute abia în lunile iulie şi august ale acestui an. Atunci, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a hotărât că PSD trebuie să aibă controlul total al Centrului "Brătianu". Nu de alta, dar chefurile trebuiau să continue, chiar dacă alegerile fuseseră pierdute. Aşadar, fosta directoare a Centrului, doamna Lenuţa Stanciu, trebuia înlăturată deoarece, evident, putea furniza prea multe informaţii despre ceea ce se petrecuse la vila Florica. Mai mult decât atât, directoarea a fost împroşcată cu noroi în presa locală, aducându-i-se acuzaţii calomnioase şi discreditându-i-se total imaginea. Printr-o serie incredibilă de hotărâri abuzive ale Consiliului Judeţean, controlat de PSD, şi de dispoziţii cu adânc substrat politic ale preşedintelui Constantin Nicolescu, Lenuţa Stanciu a fost înlăturată şi în locul dumneaei a fost adusă o apropiată (ca să nu spunem mai mult) a domnului Nicolescu. Acest caz, de altfel, face obiectul unei plângeri penale formulate de doamna directoare împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean.
Aşadar, avem de-a face cu încă o încercare a PSD de a-şi perpetua oamenii şi metehnele, atitudine cu care noi, deputaţii Partidului Naţional Liberal, nu putem fi de acord.
L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea