Absolvenții cursului de limbă persană organizat de Biblioteca Județeană Argeș, în vizită la Rucăr

În perioada 19-20 iunie 2015, 22 de participanți la cursul de limbă persană inițiat de Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș s-au bucurat de o excursie la munte în satul Sătic din comuna Rucăr. Excursia a fost organizată de dr. Mihai Cernătescu, coordonatorul cursului de limbă, cultură și civilizatie persană. Excursia a fost un real succes și toți participanții au fost încântați de inițiativa organizării acestei excursii.
„A fost o excursie frumoasă prin care am avut șansa să ne cunoaștem mai bine. Am vizitat Mausoleul de la Mateiaș și Peștera Urșilor. Am făcut drumeții montane și ne-am relaxat prin jocuri educative: șah (vine de la cuvântul persan «shah» care înseamnă rege sau conducător musulman), ping-pong. Biblioteca Județeană Argeș a încurajat și a sprijinit această inițiativă”, ne-a declarat Mihai Cernătescu.
„Această excursie mi-a oferit prilejul de a cunoaște alte persoane care au același interes ca mine, și anume învățarea limbii persane. Consider că studierea acestei limbi mă va ajuta în alegerea unei cariere. Sunt entuziasmată și de faptul că, de curând, am aplicat pentru câștigarea unei burse de studiu pe timpul verii în Iran.” (Arina Epure, elevă în clasa a XII-a, Colegiul Național "Zinca Golescu")
Cursul de limbă și civilizație persană organizat de Biblioteca Județeană Argeș a început acum 3 ani, în anul 2012. Cursurile se desfășoară săptămânal și sunt gratuite. Cel mai notabil rezultat al acestui curs a fost obținut în anul 2014, prin câștigarea unei burse în Iran pentru studierea limbii persane de către Alina Ciculescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Zinca Golescu".
În calitate de coordonator al acestui curs, Mihai Cernătescu ne-a spus: „Prin aceste cursuri se poate elimina bariera lingvistică dintre culturi și pot fi transgresate granițele prin cunoaștere și respect reciproc. La oră nu facem numai limbă persană, ci și istorie, geografie, poezie persană. Motivele pentru care o persoană ar învăța persana sunt, în primul rând, faptul că își însușește noțiuni bogate de cultură generală și faptul că este o limbă rară. Dincolo de toate, un aspect este foarte important: numai cunoscând mai bine cultura și civilizația altei țări, putem cunoaște și aprecia mai bine propria cultură.”
Cursul de limbă persană este în continuare deschis, iar cei sunt interesați se pot înscrie la Biroul de Informații al Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea