Reformiştii din PDL învinşi

Propunerea făcută de: Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, adică de excludere automată din partid a membrilor trimişi în judecată, a fost respinsă, subiectul urmând a fi reluat de noua conducere ce va fi aleasă la Convenţia Naţională din 14 mai. Deşi adoptate formal în Biroul Permanent Naţional, propunerile de autosuspendare sau suspendare automată din partid a membrilor care au probleme grave în justitie s-au lăsat cu scandaluri serioase, în conditiile în care mulţi primari sau parlamentari ai partidului se simţeau amenintaţi de această decizie, având dosare în instanţă.
Cu toate acestea, a rămas în vigoare posibilitatea autosuspendării la cerere, precum şi suspendarea din partid a membrilor în anumite condiţii, cum ar fi arestarea preventivă.
De asemenea, Colegiul Director a decis să introducă în statut prevederea că cei care au făcut politie politică să nu fie primiţi în PD-L şi a menţinut posibilitatea derogarii de la criteriul vechimii de 5 ani pentru cei care doresc să candideze la diverse funcţii de conducere, aceasta urmând să fie acordată personal, în urma unei cereri, şi nu să fie prevăzută în statut, ca şi până acum.

Cristian Preda:

"Dacă ar fi să alegem între 100 şi 200 de primari care odată excluşi s-ar duce la Opoziţie, daţi-mi voie să spun că în locul a 200 de primari, ar trebui să ne gândim cum am lua 200.000 de voturi, sau două milioane de voturi. Prefer 2 milioane de voturi de la cei care în această ţară cred în integritate. Să nu uitaţi că la urne s-ar putea să avem niste surprize. Toate partidele din '96 încoace s-au trezit în Opozitie, din cauza corupţiei”.

Monica Macovei:

"O persoană trimisă în judecată nu are credibilitate. E ca şi cum un chirurg vine să opereze cu mâinile murdare", a afirmat fostul ministru al Justitiei, adaugând: "Noi am spus tot timpul ca suntem altfel decât ceilalţi, altfel decât PNL, care acum tot PSD este. Dacă spuneam că suntem altfel, haideţi să arătăm că suntem altfel. Să arătăm prin fapte".

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea