Primarul de la Miceşti, Voicu Dumitru, îl execută pe omul de afaceri Ene Florea pentru un împrumut de 500.000 lei vechi

# Eu aş putea să-i execut acele bunuri şi mobile şi labile care le-a pus gaj când i-am dat banii împrumut. #  Legea spune că pot să-mi dea amendă de 5 milioane de lei dacă nu am depus declaraţia de avere, să-mi dea amendă, care-i problema? Primarul comunei Miceşti, om milos din fire, s-a gândit să facă un bine unei firme de construcţii, împrumutând firma cu 7 miliarde lei vechi, pentru a o scoate din faliment. În aceeaşi zi în care a făcut contractul de împrumut, pe firmă, tot, din milă i-a dat şi pe persoană fizică 500.000 lei. Aceste mărinimii ale primarului Miceştiului se întâmplau în vara anului 2008. Cei 7 miliarde i-au fost returnaţi primarului, dar omul de afaceri a rămas restant cu cei 500.000 lei şi primarul a trecut la executarea apartamentului lui Ene Florea.
Aflând despre această situaţie, l-am sunat pe Dumitru Voicu să aflăm şi noi cum au decurs lucrurile:
„Cei 7 miliarde pe care i-am împrumutat mi i-a returnat mult mai târziu decât stabilisem împreună şi o să-l dau în judecată să-mi dea şi procentul de devalorizare la ei. Păi cât era euroiul când i-am dat eu banii şi cât era când mi i-a returnat? Păi să vă uitaţi pe net să vedeţi cât era euroiul în iunie 2008 şi cât era în ianuarie 2009 când mi-a dat el datoria? Eu i-am făcut un bine acestui individ, pentru a nu intra în faliment, dar nu e un bun manager, pentru că acum tot a intrat în faliment. Pentru cei 500 milioane care i-am dat, în afara faptului că-l execut o să-l dau în judecată să-mi dea şi dobândă, ca să se înveţe minte acest individ.”
R: De unde aveţi dumneavoastră atât de mulţi bani? Văd că nu îi aveţi trecuţi nici în declaraţia de avere din 2008.
D.V. : E treaba mea de unde am avut eu bani. Ce dacă sunt demnitar nu am voie să fac afaceri? Eu am făcut afaceri cu un partener al meu, am cumpărat şi am vândut, ce vă interesează pe dumneavoastră cum am făcut eu banii?
R: Dar nu înţeleg de ce nu îi aveţi trecuţi în declaraţia de avere?
D.V. : Păi când am depus declaraţia de avere nu-i aveam.
R: Păi şi în anul următor?
D.V.: Nu am mai depus. Şi dacă trebuia să depun şi nu am depus-o, ce să-mi facă? Legea spune că pot să-mi dea amendă de 5 milioane de lei dacă nu am depus declaraţia de avere, să-mi dea amendă, care-i problema? Păi şi în anul următor ce să declar dacă erau banii la ăsta? Să-mi dea amendă, care-i problema? Şi să vă mai spun o chestiune, dumnealui mi-a returnat cei 7 miliarde, dar eu aş putea să-i fac un mare rău pentru că dumnealui a pus gaj nişte bunuri şi mobile şi labile, dar nu a venit la notariat să facem actele că mi-a dat banii. Eu aş putea să-i execut acele bunuri şi mobile şi labile! Eu sunt om de bun simţ şi nu vreau să-i fac rău. Eu sunt om cu frica lui Dumnezau! Cine e mai moral eu sau el, că aş putea să-l execut de nu se vede ? Păi cu cei 500.000 l-am lăsat trei ani de zile. Mie să-mi dea banii! Să-mi dea banii mei şi cu asta basta! Domne, ăla e un şantajist şi un vagabond, nu mă interesează pe mine că a mâncat banii cu femeile, mie să-mi dea bani mei. Şi să vă mai spun ceva, eu sunt transparent, am făcut afaceri numai pe numele meu, nu Tamare şi alte prostii, nu mă ascund domnule ca aţii în spatele mătuşii Tamara sau mai ştiu eu ce, eu sunt transparet . Am plătit impozite, nu fac eu prostii!

În final primarul mărinimos ne-a dat un sfat: Nu daţi niciodată împrumut, mai bine vă duceţi şi vă plimbaţi în Alaska!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea