Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici vine la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Miercuri, 22 iulie, la ora 11.00, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș vă invită la un eveniment editorial de excepție: lansarea volumului „Amintiri...Viața la țară – Stolniciul interbelic” (Editura Oscar Print, București, 2015), semnat de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.
Invitații speciali ai evenimentului sunt acad. Răzvan Theodorescu, acad. Sabina Ispas și prof. univ.dr. Cristina Glavce.
Istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost apreciat mereu pentru figura sa carismatică, foarte elegantă. Academicianul este descendent al marilor familii boierești din Muntenia. Ceea ce nu se știe este că istoricul a petrecut 10 ani, din anul 1931, la moșia familiei din județul Argeș, pentru  a se proteja de criza mondială, care a afectat și România în perioada interbelică. Aici, tatăl său avea o moară, pământ și multe alte acareturi. Cu siguranță, volumul, care va fi lansat săptămâna viitoare, va lumina o serie de unghere neștiute despre familia academicianului și despre perioada interbelică.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea