Firma din spatele lui Mircea Drăghici, European Project Consulting, a mai produs o ”minune” anchetată de DNA

# 20 de primari din Argeș, acuzați oficial de DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată din cauza aceleiași firme care a născut Dosarele  ”Consultanța”
”Un rău nu vine niciodată singur”, spune un vechi proverb românesc. Proverb care, iată, se adeverește și în cazul unora din cei peste 40 de primari puși sub acuzare, recent, de către Direcția Națională Anticorupție. Infracțiunile de care sunt acuzați aceștia sunt de abuz în serviciu și complicitate la abuz în

serviciu. Doar că, la mulți dintre primarii argeșeni incriminați de aceste acuze, apare și sintagma ”în formă continuată”. Ei bine, pentru cel puțin treisprezece cazuri, meritul poate fi atribuit aceleiași (deja celebre) European Project Consulting, firmă în spatele căreia procurorii anticorupție l-au căutat de zor, și probabil încă îl mai caută, pe deputatul PSD Mircea Drăghici.

Strămoșul lui Ara Software, gândit și implementat, parțial, în Argeș, de European Project Consulting

Celebra firmă de consultanță bucureșteană, implicată adânc în crearea strategiilor de dezvoltare a localităților din Argeș, pentru numai 5.000 de euro +TVA bucata, a mai gândit o minune minunată, tot în perioada de tristă amintire a anilor 2006-2008. Este vorba de un studiu de fezabilitate care, ulterior, trebuia să ducă la înființarea unui sistem integrat de circulație a informațiilor, un fel de pui de Ara Software.
La idee au achiesat, dintru bun început, 13 primari, aceștia gândind că firele nevăzute ale sistemului informatic integrat îi va lega informațional, ceea ce le va putea aduce avantaje nete. Legăturile informaționale s-au dovedit a fi, în timp, considerate de procurori a fi legături infracționale, iar numărul 13 – numărul primarilor care au dorit să își vadă instituțiile informatizate – s-a dovedit și el, așa cum se știe, unul cu ghinion. Procurorii anticorupție au marcat faptul că fiecare autoritate locală a achitat firmei de consultanță suma de 500 de euro pentru realizarea respectivului studiu. Implementarea sistemului  nu s-a mai reușit, cel puțin nu la parametri prevăzuți în contractele semnate. Banii erau însă gata cheltuiți. Între timp, numărul edililor dornici de informatizare a crescut la aproximativ 20.

Primarul din Micești, Dumitru Voicu, liderul asocierii informatice

În urma unei întâlniri care a avut loc între reprezentanții firmei și edilii celor aproximativ 20 de  localități, s-a stabilit ca asocierea să aibă și un șef. Acesta a fost desemnat în persoana lui Dumitru Voicu, primarul comunei Micești.
Contactat telefonic, primarul Dumitru Voicu nu a dorit să dea nicio declarație cu privire la acest subiect.

Cei 13 primari se ”bucură” de o circumstanță agravantă: abuz în serviciu în formă continuată

Iată ce prevede Noul Cod Penal în cazul unei infracțiuni în formă continuată:
CAPITOLUL V - Unitatea şi pluralitatea de infracţiuni
Art. 36
Pedeapsa pentru infracţiunea continuată şi infracţiunea complexă
Infracţiunea continuată se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, al cărei maxim se poate majora cu cel mult 3 ani în cazul pedepsei închisorii, respectiv cu cel mult o treime în cazul pedepsei amenzii.

Mulți primari din lotul celor 40 recent puși sub acuzare se vor ”bucura” de circumstanța agravantă tocmai din cauza acestei a doua colaborări cu European Project Consulting. Este drept că, în unele cazuri, există consemnat un singur act material care a determinat începerea urmăririi penale (primarii Niculae Dochinoiu – Vedea, Țucă Gheorghe – Cocu, Ciobanu Marcel – fost primar la Uda, Bebe Ivan – Băbana, Niculae Șerban – fost primar la Mărăcineni, Aurel Bălășoiu – Rociu, Gheorghe Stoican – Arefu, Mihail Dumitrescu – fost primar Merișani, Nicolae Radu – Negrași, Mircea Păuna – Mușătești, Sorin Lupu – Priboieni, Nicolae Smădu – Domnești, Ion Pădureanu – Godeni, Mihai Ungurenuș - fost primar al comunei Corbi și Corneliu Berevoianu – fost primar la Nucșoara).
La polul opus conduce detașat primarul municipiului Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, în dreptul căruia sunt consemnate nu mai puțin de 10 acte materiale.

Deputatul Mircea Drăghici nu apare în documentele de punere sub acuzare ale DNA privitoare la European Project Consulting

În presa locală au apărut, pe surse, informații cu privire la faptul că Mircea Drăghici s-a lăudat că a scăpat de urmărirea penală în dosarele Consultanța. Ei bine, se pare că, cel puțin parțial, este adevărat. În sensul că, în ceea ce privește firma de consultanță, urmărirea penală a fost instituită asupra a două personae de sex feminin. OANA ONELA CARMEN și CATANĂ AIDA PETRONELA, reprezentante ale SC European Project Consulting SRL Bucuresti, sunt acuzate de savârșiriea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă functionarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Acestea urmează să apară în fața instanțelor de judecată pentru a da lămuriri și pentru a-și demonstra, dacă este cazul, nevinovăția. Cum însă amenințarea gratiilor înmoaie chiar și caracterele tari, se poate ca, în sala de judecată, să apară noi declarații, sau actori noi.
Mircea Drăghici, deputat PSD, este acuzat de folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
Cert este că Mircea Drăghici s-a pregătit temeinic, atât psihic dar, mai ales, material, înstrăinându-și întreaga avere…
(S.V.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea