Ion Dumitrache, primar, Poiana Lacului: ”M-au chemat și pe mine procurorii, să mă întrebe de ce nu am semnat cu Ara Soft”

# Primarul Dumitrache nu mai dorește, la anul, parlamentari în preajmă: ”Din anul 2000, niciunul nu a făcut nimic pentru localitatea asta!” # Ion Dumitrache: ”În comună avem două mari probleme: alimentarea cu apă și podul”

Primarul din Poiana Lacului, Ion Dumitrache, este o persoană de o sinceritate debordantă. Sinceritate în gânduri dar și în exprimare, ceea ce, nu de puține ori, a dus la conflicte deschise cu mai-marii județului. Este de notorietate faptul că, în urma refuzului de a semna contractul cu Ara Software, primarul Dumitrache s-a certat la cuțite cu Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș. Mai mult, pe site-ul CJ Argeș, județul a avut, ani în șir, o comună în minus: Poiana Lacului.

Iată însă că acuratețea în gândire dar și o oarecare nesupunere l-au  ferit de dosare penale pe primar, fiind unul dintre puținii șefi de localitate care nu face drumuri pe la DNA. ”M-au chemat și pe mine procurorii, să mă întrebe de ce nu am semnat cu Ara Soft. Le-am spus că nu pot,   pentru că am deja contract încheiat, de patru ori mai ieftin, cu altă firmă. Chiar dacă îmi dădea Consiliul Județean banii, tot bani publici erau, tot ajungi să fii acuzat.” La fel s-a întâmplat și cu Dosarul Consultanța
În comună avem două mari probleme: alimentarea cu apă și podul. Conducta de apă este solicitată peste măsură. Nu facem față, în acest moment, solicitărilor de consum, numărului de cetățeni branșați. Conducta cedează datorită presiunii mari. Presiunea este aplicată tocmai pentru a face față consumului de care vă vorbeam. Între 14 și 16 iulie, adică trei zile, oamenii din Poiana Lacului nu au avut apă, ceea ce, pe caniculă, este o problemă. Se lucrează pentru alimentarea unei părți din comuna Moșoaia pe alt sistem, pentru a se rezolva situația.
În ceea ce privește situația podului, pot spune că probleme sunt în continuare. Bani au fost alocați, însă numai pentru construcția acestuia, nu și pentru drum. Am vorbit, recent, cu domnul președinte Tecău, și căutăm, împreună, soluții. Este vorba de un proiect integrat, care cuprinde atât drumul, de la Pitești până la Scoarța, cât și construcția unui pod nou, Licitația a fost deja atribuită, câștigătoare a fost declarată firma Strabag, însă au fost alocați bani, deocamdată, numnai pentru pod, iar firma nu se apucă de lucru în condițiile acestea. În momentul de față se circulă pe același podeț provizoriu, metalic, ce asigură circulația pe un singur sens, însă produce îngreunarea circulației. De un an și jumătate, circulația între două orașe importante, Pitești și Drăgășani, se face în condițiile date. Avem, de asemenea, doi operatori economici nemulțumiți, OMV și Johnson, deoarece aceștia operează cu utilaje mari, care au dificultăți în încadrarea pe un podeț atât de îngust. Pentru noi sunt importanți, pentru că ei sunt principalii contributori ai localității.
Primarul din Poiana Lacului a ținut să menționeze, din nou, că este total dezamăgit de activitatea celor 17 parlamentari argeșeni, în portofoliul cărora se aștepta să bifeze, până acum, finalizarea Autostrăzii Pitești-Sibiu: ”Va fi foarte greu să mai propun, oamenilor, pe cineva, la anul. Toți vin, află ce probleme au oamenii, după care, în campanie, promit tuturor rezolvarea acestor probleme. După alegeri însă dispar, iar oamenii vin la mine să mă întrebe. Nu pot să nominalizez pe nimeni pentru la anul, din moment ce, din anul 2000, niciunul nu a făcut nimic pentru localitatea asta.”
Laurențiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea