Eveniment cu gust rafinat la Casa Vinului

# Săptămâna aceasta, joi, de la ora 18:00, reprezentanţii celui mai renumit magazin de vinuri, Casa Vinului, vă invită la o degustare de 5 stele
„Casa Vinului” din Piteşti, cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Argeş, unic distribuitor al Cramelor „Recaş” în zonă, vă invită, joi, 30 iulie, de la ora 18:00 la o degustare de vinuri din gama Basilescu.
Filosofia Cramei Basilescu se bazează pe valorificarea unicităţii terroir-ului exprimat prin: sol, climă, poziţionarea parcelelor, soiurile cultivate şi tehnologia de vinificaţie. Tradiţia Basilescu – devotament, pasiune, etică – continuă și astăzi prin tânăra echipă a cramei, care adaugă parfumului de veacuri cunoştinţele moderne de prelucrare a strugurilor.
Vinul Basilescu păstrează şi un strop din istoria interbelică, amintindu-ne de caracterul puternic şi revoluţionar al vizionarilor Basilescu; este un mod de a ne întoarce în timp, de a ne contopi cu idealurile Basilescu, cu pasiunea şi dorinţa de emancipare.

Cramele Basilescu - istorie şi pasiune

Vinurile obţinute din via de la Urlaţi erau folosite şi în producerea faimoasei șampanii Nicolae Basilescu & St. Marceaux&Co. În perioada 1910-1921, prin efort propriu și cu ajutorul a mai multe instituții (Banca Marmorosch Blank et Co., Societatea Natională de Credit Industrial, Banca Natională a României, Maison de Champaigne St. Marceaux & CO., Franța), N. Basilescu restaurează Fabrica de Bere din Bucureștii Noi și o transformă în Fabrica de Șampanie Naturală.
La data de 28 ianuarie 1928,  Maison de Champaigne St. Marceaux&Co. (fondată la Reims în anul 1837) autorizează asocierea mărcii sale cu numele lui Nicolae Basilescu pentru şampania produsă în crama acestuia. Era un semn al deplinei încrederi în calitatea vinului  produs la Urlați, unde familia Basilescu avea domeniul viticol şi crama.
Întru preţuirea locului unde se întâlneau marile spirite ale vremii – de la scriitori, actori, pictori, poeţi la politicieni și diplomaţi – și pentru prietenia pe care o avea cu familia Capșa, Nicolae Basilescu încredinţează Casei Capșa reprezentarea și vânzarea vinurilor sale. Din gama privată pe care a creat-o special pentru faimosul restaurant făceau parte mărcile Grand Capşa 1920, Capşa 1921, Riesling Capşa, Cloș Bob Capşa, Capșa Rouge, Pelin Capşa.
Povestea de succes se întrerupe însă brusc în 1949, când statul confiscă toate bunurile și terenurile familiei Basilescu. Membrii ei sunt mutaţi la Mizil, unde au domiciliat forţat până în anul 1964.
Însă, producerea vinurilor unice, de excepţie, a reînceput după anul 2003, prin recuperarea podgoriilor, când moştenitoarea lui Nicolae Basilescu reuşeşte să-şi redobândească o parte din bunuri printre care via şi conacul de la Urlaţi.
Tradiția Basilescu – devotament, pasiune, etică – continuă și astăzi prin tânăra echipă a cramei, care adaugă parfumului de veacuri cunoştinţele moderne de prelucrare a strugurilor. Vinurile Basilescu sunt şi rezultatul muncii meticuloase în vie si în cramă.

Vinuri de marcă degustate la ,,Casa Vinului”

Aşadar, joi seară, reprezentanţii magazinului Casa Vinului promit  degustări de vinuri, care antrenează într-o armonie unică toate simţurile, calităţile soiului, de la văz, miros, până la provocarea gustului (în complicitate cu cele mai fine brânzeturi,  fructe şi cărnuri de texturi diferite).
Se vor degusta vinuri albe şi roze-uri din 2014, dar şi un vin roşu puţin mai vechi.
Evenimentul se va desfăşura la magazinul din Piteşti, strada Exerciţiu, colţ cu Vasile Lupu, Bl.D17, parter.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea