Primarul Ion Dumitru de la Albota, înnodat în declaraţiile de avere

Cunoscut sub numele de „Ducele de Albota”, primarul Ion Dumitru este o persoană cu mare popularitate (păi cine a pomenit de un duce necunoscut?!). Primar din anul 1996, putred de bogat (ca după 15 ani de mandat, nu?), Ducele Dumitru a reuşit însă să se înnoade bine în… declaraţiile de avere. Am luat şi noi două dintre acestea la întâmplare, una din 2008 şi alta din 2010 şi… ne-am crucit. Pentru că există atât de multe inadvertenţe (vedeţi dom’ primar că folosim termeni elevaţi, nu?) încât nici nu mai ştim pe care să o prezentăm mai întâi. 
Să începem cu casele. La fel ca şi colegul Năstase, Ducele are patru… nu, de fapt are trei case şi un spaţiu comercial, conform ultimei declaraţii de avere, cea din 2010. Mai precis două case din 2008, una din 1970 şi un spaţiu comercial din 2007. Doar că în declaraţia din 2008 apar numai două case, una din 1970 şi una din 2003. Aşa e când ai multe…
Terenuri. Şi aici declaraţiile sunt puţin confuze. Mai precis, în declaraţia din 2010 apar terenuri dobândite în perioada 2007-2008 şi care nu apar în declaraţia din 2008. Nu am putut să nu remarcăm garanţia depusă în valoare de 5 miliarde de lei vechi – un teren gajat în favoarea fiicei sale, aşa cum ne-a declarat însuşi domnul primar.
Reporter: În declaraţiile de avere din 2008 şi 2010 singurele dumneavoastră venituri sunt salariul dumneavoastră şi pensia soţiei.Văd că aveţi un credit de 5 miliarde.
Primar: Mergeţi la bancă şi verificaţi! Eu nu am luat niciun credit, eu am girat un credit pentru o firmă, am girat pentru firma fetei mele cu un teren. Poate este greşit scris în declaraţia de avere. Asta este răzbunare? Vă apucaţi de mine? Ce aveţi cu mine? Atunci când am apărut cu Elodia trebuia să mă întrebaţi pe mine, că vă spuneam că a venit un reprezentant al unei televiziuni şi aşa cum vă răspund dumneavoastră trebuia să-i răspund şi lui. Dar când veniţi peste noi în tot felul şi ne omorâţi, cum a venit ăla de la OTV, eu abia venisem din Africa şi m-a băgat ăla sub pod şi m-a ţinut până la 2 noaptea să-şi facă el rating.
R.: Domnule  primar, dumneavoastră ca şi conducător al comunei  nu aveţi altceva mai bun de făcut decât să o căutaţi pe Elodia? Era sarcina dumneavoastră?
P.: Nu eu o caut, să o caute justiţia că e treaba ei, nu e treaba mea. Vreţi să vă spun ceva? M-a ameninţat că dacă nu merg cu el o să se vadă primăria altfel decât cum este este în realitate.
R.: Cine v-a ameninţat domnule primar?
P.: Asta e presa românească, nu dumneavostră, dar atunci m-a luat aşa, efectiv nu am avut cum, cu Florica, mama lui Cioacă, ce să-i spun eu femeii ăsteia, domnule, de ani de zile pe copilul ăsta, Cioacă, dacă e criminal, numai instanţa şi numai cei care cercetează în domeniu pot să dea verdictul,  poate hotărî dacă este criminal sau nu.  
R.: În 2010 aveţi trecut în declaraţia de avere un spaţiu comercial dobândit în 2007, iar în declaraţia din 2008 nu îl aveaţi trecut. Cum comentaţi?
P.: Eu am acest spaţiu din 1994, ce, nu-l am în 2008? Nu l-am declarat? Păi mi-a spus secretara primăriei că de anul trecut se trec şi bunurile comune cu soţia. Spaţiul ăsta este la mine, la noi, din 1994. Eu am firma din 1993 şi apoi am avut şi spaţiul. E construit pe terenul meu şi l-am trecut fetei mele.
R.: În 2010 e trecut în declaraţia de avere şi spuneţi că îl aveţi din 2007, în schimb în declaraţia din 2008 nu e trecut.
P.: Aşa mi-a spus secretara primăriei şi acu’ le-am trecut şi pe alea pe care le am dobândite cu soţia. Deci eu am spaţiul din 1993. Să staţi şi dumneavoastră 7 ani în Africa să vedeţi cum e şi apoi mai vorbim. Acu’ o să punctaţi că ce am făcut eu în declaraţiile de avere, acu’ mă luaţi şi mă tocaţi, vă apucaţi să-mi verificaţi familia şi copiii…
***
Domnule primar, zău că nu avem nimic cu dumneavoastră. Şi promitem să nu vă ţinem nici măcar un minut sub pod, ca cei de la OTV. De asemenea, nu am scris şi nu vom scrie niciodată despre familia dumneavoastră. Nu se cade. Despre persoana dumneavoastră însă, nu vă fie cu supărare. Doar sunteţi primar şi, din câte cunoaştem, chiar vă place publicitatea…
Ion Dumitru despre relaţia cu presa: “…a venit ăla de la OTV… şi m-a băgat ăla sub pod şi m-a ţinut până la 2 noaptea să-şi facă el rating.”
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea