Romii din Costești au luat banii Primăriei Băbana din cont

# Executorul Vârgă le-a virat romilor banii, cu dobândă cu tot #  Primăria Băbana a făcut recurs. În completul de judecată, soția executorului Vârgă! #  Primarul Bebe Ivan (foto): ”Ce să mai iei acum înapoi?!... Chiar nu mai vede nimeni ce se întâmplă?!...”

Așa cum scriam și în unul din numerele anterioare ale publicației noastre, Primăria Băbana a pierdut o luptă importantă cu firmele romilor din Costești, în dubioasa afacere denumită generic ”Șanțul”.  Și, ca un făcut, totul a mers din rău în mai rău. În sensul că, după ce banii au plecat din contul Primăriei în cel al executorului Vârgă, acesta a virat, întreaga sumă, în contul indicat de firma romilor din Costești, firmă care cumpărase creanța de la o ”surată” din aceeași localitate. Totul a început când, după ce a săpat  șanțuri în Băbana, la indicațiile Consiliului Județean Argeș, firma Venus Holdrung a emis Primăriei Băbana facturi în valorare de peste 3 miliarde lei vechi, facturi pe baza cărora a solicitat instanței deschiderea procedurii insolvenței Primăriei, în urma refuzului autorităților locale de a plăti.  Curtea de Apel Pitești, judecând apelul, arată că nu sunt îndepinite condițiile cumulative cerute de lege pentru a se declara starea de insolvență, așa încât, la data de 16 decembrie 2014, respinge ca nefondat apelul declarat de S.C. Venus Holdrung S.R.L. din Costești, în contradictoriu cu Primăria Băbana. Pe 18 decembrie, S.C. Venus Holdrung S.R.L. cesionează creanța de 327.156 ron altei firme din Costești, S.C. Argecom Metal Proiect S.R.L. Aceștia din urmă se prezintă la biroul executorului Ioan Vârgă, care se grăbește să emită, la data de 19 ianuarie 2015, o somație către Primăria Băbana. În data de 12 ianuarie 2015, Argecom Metal Proiect S.R.L. reușește, la Judecătoria Pitești, să investească cu formulă executorie tranzacția, pentru a o pune în operă: Instanța ”Dispune învestirea cu formulă executorie a titlului executoriu reprezentat de contractul de cesiune de creanţă autentificat sub nr. 4554/18.12.2014. Fără cale de atac.”
Edilul comunei atacă, la rândul său, soluția dată de Judecătorie, prin introducerea pe rolul instanței a unei contestații la executare și a suspendării executării.
Bebe Ivan, primarul comunei Băbana: ” Romii mi-au luat toți banii! Mi-au luat și banii de încălzire, banii de investiții, tot! Mi-au luat peste 3 miliarde… E ciudat rău de tot, ca să nu spun altceva…”

Culmea calculatorului și a repartizării aleatoare, în completul de judecată se regăsește și soția executorului Vârgă. Care, în mod normal, ar trebui să facă, imediat, cerere de abținere.

Bebe Ivan, primar Băbana: Pe 11 noiembrie, acum, avem proces. Romii nici măcar nu au mai depus întâmpinare, nimic. Nu îi mai interesează. Au luat banii de la executor. Mă voi îndrepta împotriva executorului, notarului și Finanțelor. Acum va rămâne definitiv ce stabilește instanța. Dar în completul de judecată este doamna Vârgă.
Redactor: Doamna Vârgă, soția executorului care v-a luat banii?
Bebe Ivan, primar Băbana: Da, domnule, cum dracu se întâmplă, numai la noi,  așa ceva? Am făcut cerere de recuzare, dânsa ar trebui să fi făcut deja cerere singură. Executorul a dat, imediat, banii către firma romilor. Este un puști de 18 ani jumate, probabil că nu are nimic pe numele lui, ce să îi iei înapoi? Trebuia să pună banii într-un cont și să stea acolo până se termina procesul...
Primarul din Băbana și-a mai exprimat indignarea și față de sumele cu care a fost umflată factura. Mai pe românește, e vorba de dobânzi și cheltuieli de executare de peste 100 milioane de lei vechi.
Bebe Ivan: ”Am trimis o adresă către Finanțe prin care le-am solicitat să ne comunice dacă romii și-au plătit datoriile către stat atunci când au cesionat creanța. Nu am primit răspunsul încă, de peste două luni. Ori, legea prevede că trebuia să primim răspunsul în 30 de zile. Am ajuns să fiu singurul care mă lupt, singurul care a depus o plângere penală împotriva lor. Chiar nu mai vede nimeni ce se întâmplă?!...

Șocul zilei!

La închiderea ediției am aflat, pe surse, ultima minune, care le depășește pe cele deja cunoscute. După ce au pierdut în instanță lupta cu Primăria Recea, romii din Costești au luat-o, cu tenacitate, de la capăt, într-un carusel fără sfârșit. După ce Judecătoria le-a anulat titlul executoriu, ei bine, romii au mers la următorul executor, pregătiți să o ia de la capăt.
Avocat Puiu Stancu Dorin, Cabinetele de Avocatură  Stancu Puiu Dorin și Nicolescu - Dragoș Andrei: ”Dacă este adevărat, înseamnă că firma care a deținut creanța se află, în momentul de față, în situația în care a încheiat contractul de cesiune. Acesta trebuie însă dus la Judecătorie pentru a fi investit cu formulă executorie. Trebuie să obțină o încheiere de la judecător. Ori, judecătorii nu cred să mai încuviințeze așa ceva. Nu știu ce să mai zic…”
A.S.

Click AICI pentru vizualizare documente

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea