În sfârșit! Se va dărâma vechiul pod de la Căteasca!

Podul vechi de la Căteasca, parțial căzut, oferă, de ani buni, o imagine parcă desprinsă din filmele de groază. Zona este una cu influență malefică, dacă ne gândim că a generat și generează, de cinci ani, numai scandaluri, dosare penale și condamnări. Noul pod, cel mai lung din județ, construit de Zeus pe vremea lui Constantin Nicolescu, le va aduce acestora, negreșit, o nouă condamnare la închisoare. Încă de atunci, omul de afaceri Corin Boian, unul dintre participanții la licitația organizată de CJ Argeș, a pus mâna pe stilou și i-a băgat, pe cei doi, în... cerneală. Corin Boian își făcea astfel mâna pentru denunțurile ulterioare, de răsunet, împotriva Elenei Udrea... În fine, cert este că podul nou i-a adus fostului șef al CJ Argeș, în primă instanță, o condamnare la închisoare de 9 ani.
Podul vechi tinde, și el, să cadă împreună cu niște capete. Acesta ar fi trebuit dărâmat înainte de construirea celui nou, pentru că acum, conform ultimelor expertize comandate, riscă să cadă peste cel vechi, ținând cont de faptul că este construit la numai 50 de metri în amonte, iar râul Argeș are o viteză de curgere, în zonă, destul de mare. Viteză care a și slăbit unul din pilonii podului nou,  unde este, de asemenea, necesară o intervenție pentru construirea unui prag de fund.

Licitații trucate la CJ Argeș, bani aruncați, instituții paralizate de teama DNA

Noul pod de la Căteasca a fost construit cu dedicație. Constantin Nicolescu a dat, efectiv, lucrarea firmei Zeus, condusă de actualul coleg de celulă, Grigore Dobre. Acesta a făcut, din milioanele de euro aferente, parte bună și rudelor președintelui CJ, care aveau, la rândul lor, firme de construcții. Cert este că simulacrul de licitație a fost adjudecat datorită a două cerințe unde s-a forțat nota până la ridicol: Zeus a oferit un termen de execuție de numai două luni, dar și o garanție a lucrării de 50 de ani. Ei bine, lucrările au durat un an și jumătate, timp în care Consiliul Județean Argeș a mai băgat în contul firmei Zeus, pe lângă sutele de miliarde de lei vechi inițiale, încă 50 miliarde, iar garanția... cine a mai auzit de ea? Podul necesită reparații urgente, pentru că baza sa, adică elementul cel mai important, de susținere, este în pericol.
Ce a făcut, în această direcție, noua conducere a CJ Argeș? A somat constructorul să rezolve situația? Nuuu... A comandat o expertiză tehnică. Expertiza a constatat ceea ce se vedea și cu ochiul liber, și anume faptul că apa roade la baza piciorului de sprijin, crescând riscul ca acesta să se slăbească și să pună în pericol întreaga construcție. Aceeași expertiză indică și faptul că, înainte de a construi un prag de fund care să stopeze eroziunea, trebuie dărâmat podul vechi, care, printr-o cădere necontrolată, poate avaria noua construcție. Așa încât, iată, la CJ s-a născut nevoia unei noi expertize, care să arate cum va puitea fi dărâmat vechiul pod.

Ministrul Mediului: vini, vedi... fugi!

Cu numai o lună în urmă, rubensiana șefă a Ministerului Mediului, Grațiela Gavrilescu, a aterizat în Argeș pentru a evidenția realizările mărețe ale instituției pe care o conduce. Doar că locația a fost aleasă un pic greșit, de față fiind numeroși primari din județ care nu au rămas  impresionați de lauda de sine și au tăbărât direct pe dânsa, exprimându-și nemulțimirile. Argeșul stă extraordinar de bine la hărți de hazard, la hărți de risc  etc., însă inundațiile nu au ținut cont de ele. Pentru că nimic altceva nu s-a întâmplat. După cum nimic nu s-a întâmplat nici cu proiectul de la Apele Române, proiect adjudecat de o firmă din Argeș. Suma fiind însă una uriașă, nimeni de la ABAAV nu a îndrăznit să se apropie de el sau să dea ordinul de începere, așa încât și acesta zace, cuminte, de vreo doi ani, într-un sertar. Culmea, unul din obiectivele proiectului menționat este chiar construirea unui prag de fund la podul de la Căteasca, pentru stabilizarea zonei și eliminarea riscurilor. Ministra Mediului, întrebată de blocarea proiectului cu pricina, a promis, cu fulgere și trăznete, un control tematic, la jumătatea lunii octombrie. Controlul, din cauze la fel de tematice, încă nu a venit... Serioși,  dom`le, dați dracu`!...S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea