Prin mizerii și noroaie se duc marile războaie . Primăria Pitești ”atacă” Tancodromul cu 4 milioane de euro

# În deviz sunt prinse lucrări de asfaltare, apă  și canal

Iaca acum, tocmai când vremea începe să se strice, Primăria Pitești scoate la licitație o lucrare mare pentru care, obligatoriu, se vor bate la cuțite constructorii importanți ai județului. Este vorba de amenajarea zonei Tancodrom, unde s-au înălțat sute de vile noi și frumoase, însă civilizația a rămas, din punct de vedere al infrastructurii, cu vreun secol în urmă.
Procedura de atribuire a contractului de lucrări se desfășoară în vederea modernizării a 15 străzi cuprinse în zona TANCODROM din municipiul Pitești. Vor fi executate lucrări de asfaltare, canalizare pluvială, apă și canal. Valoarea estimată a contractului, conform devizului general actualizat aprobat prin HCL este urmatoareă:
Valoarea totală estimată este de 17.685.203 lei fără TVA respectiv 4.000.181,63 euro (1 euro=4,4211 lei, curs BNR la data de 18.09.2015). defalcată astfel:
Estimarea lucrărilor de bază: 16.052.983 lei fără TVA reprezentînd: Cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului: 70.398 lei fără TVA Cheltuieli pentru investiția de bază:15.606.343 lei fără TVA.  Alte cheltuieli (organizare de șantier): 376.242 lei fără TVA
Cheltuieli diverse și neprevăzute: 1.632.220 lei fără TVA, reprezentînd un procent de 10% din sumă.
Criteriul de atribuire va fi cel al prețului cel mai scăzut. Ofertele depuse vor fi deschise în 2 noiembrie. Cel mai probabil, după contestațiile la CNSC și, eventual, acțiunile la Curtea de Apel, marea asfaltare a Tancodromului va începe fix în primăvara anului viitor.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea