Drumuri de un milion de euro, Centru de Informare Turistică, dispensar uman, farmacie

# În comuna Stolnici se culeg roadele toamnei  lui 2015

Comuna Stolnici este vestită în toată Muntenia și nu numai pentru câteva repere foarte solide. De numele localității și-a legat propriul nume academicianul Constantin Bălăceanu, membru al unei vechi familii boierești. Acesta a purtat numele de Stolnici, cu cinste, în toată lumea. Recent, în comună au fost lansate atât o monografie munumentală cât și un volum de memorialistică ”Amintiri... Viața la țară – Stolniciul interbelic”aparținând personalității mai sus

menționate. Lacul din Stolnici este, deasemenea, binecunoscut amatorilor de pescuit și de natură, cu cele peste 40 de hectare de luciu de apă. Un reper care, deasemenea, a depășit hotarele țării este cel reprezentat de tradiția călușului, comuna Stolnici fiind unul din leagănele  în care s-a născut acest joc. Cel care administrează toate aceste valori, atât materiale cât și morale, este primarul localității, Sevastian Pupăză Roșu.

Edilul încearcă, din toate puterile, să mediatizeze valorile moștenite și, mai mult, să dezvolte continuu comunitatea pe care o reprezintă. Iar fondurile europene i-au oferit o șansă pe care, după cum veți citi în interviul de mai jos, nu a ratat-o.
# Ce proiecte ați reusit să realizați în ultima perioadă?
- Săptămâna trecută am semnat contractul pe Măsura 125 - Modernizare drumuri pentru exploatație agricolă, un proiect cu fonduri europene în valoare de 1 milon de euro. Este vorba despre un pod care va fi construit peste râul Cotmeana în satul Cotmeana și modernizarea unui drum pentru exploatare agricole pe o lungime de 7,3 km. Urmează ca, în perioada următoare, să facem licitația pentru proiectare iar dupa aceea să atragem prin fondul de garantare 50% din valoarea investiției și odată cu finalizarea proiectului sa facem și licitația pentru demararea construirii obiectivului respectiv.
# Vă propuneți să terminați până la sfârsitul anului și licitația pentru începerea lucrării?
- Nu cred că vom reuși până la sfârșitul anului să finalizăm licitația pentru a începe lucrările deoarece trebuie finalizat întâi proiectul, iar pînă la sfîrșitul anului să terminăm întocmirea documentației necesare pentru a putea ține licitația. Urmează atribuirea catre o firmă pentru începerea lucrărilor.
# Am văzut că s-a finalizat și Centrul de Informare Turistică. Ce ne puteți spune? 
Centrul de informare turistică s-a finalizat, este tot o investiție pe fonduri europene în valoare de 250 de mii de euro. Am depus documentația pentru ultima tranșă de plată , așteptăm vizita în teren a celor de la Târgoviște și sperăm ca această vizită să fie cât mai repede ca să putem începe activitatea cât mai repede. 
Important de menționat este faptul că, pe lângă Centrul de Informare Turistică de la Fâlfani, vor funcționa un dispensar uman, o farmacie și un birou de taxe și impozite locale pentru cetățenii din zonă.
Laurențiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea