Tributarii meşterului Manole. După tragedia din clubul Colectiv, autorităţile locale şi judeţene au intensificat controalele la agenţii economici

# Laurențiu Zidaru, viceprimar Pitești: ”Cert este că toţi agenţii economici pe care i-am verificat au avut probleme şi au fost sancţionaţi.”
Conform legendei Meşterului Manole, care a zidit-o pe Ana pentru a putea construi Mânăstirea Curtea de Argeş, tot la fel se întâmplă şi cu societatea românească. Noi nu putem să construim un lucru până nu sacrificăm pe cineva. După tragedia de anul trecut cu Ionuţ, care a fost omorât de câinii comunitari, problemă cu care ne confruntam de ani buni de zile şi care părea a nu avea rezolvare, iată că cel puţin parţial acest lucru s-a rezolvat, mai ales la nivelul oraşului Piteşti, pe teritoriul căruia existau mii de câini.
Acum, după tragedia din Bucureşti, de la clubul Colectiv, autorităţile locale şi judeţene s-au trezit, din nou, din somnul indolenţei şi, printr-o puternică desfăşurare de forţe au început efectuarea de controale la agenţii economici care desfăşoară asemenea activităţi. Fie că vorbim de ISU, OPC, DSV, DSP şi primării din judeţ, toate aceste instituţii s-au mobilizat şi au început să facă o campanie de control la agenţii economici din Argeș.
În acest sens şi reprezentanţii Primăriei Piteşti au ieşit la control în barurile din oraş, cu precădere la cele din zona centrală.

Șase baruri din centru au fost amendate

După cum ne-a informat viceprimarul Laurenţiu Zidaru, numai duminică seară, la două zile de la producerea incidentului de la Bucureşti, reprezentanţii primăriei în frunte cu viceprimarul Laurenţiu Zidaru au controlat şase baruri din zona centrală a oraşului şi toate acestea au fost sancţionate pentru neconformitatea documentelor. Reprezentanţii primăriei, însoţiţi de Poliţia Locală au putut controla doar avizul emis de primărie, respectarea programului de lucru şi dacă personalul era calificat în ceea ce presta. Iată că doar la aceste trei lucruri minore agenţii economici au avut probleme. Nu vrem să ne gândim la cerinţele mai mari pe care trebuie să le îndeplinească aceste firme. Dar pentru acest lucru aşteptăm un raport de control de la OPC, DSV şi DSP.

”Am început şi noi controale în localurile care desfăşoară activităţi de petrecere a timpului liber. Chiar, duminică seară, am fost cu Poliţia Locală în zona centrală, la şase agenţi economici care desfăşoară activităţi de acest gen, iar la nici unul  nu am găsit toate documentele pe care le-am solicitat noi, fapt pentru care le-am lăsat invitaţii agenţilor  economici să se prezinte la primărie, în zilele următoare, cu documentele pe care le-am solicitat. Am fost informat, ulterior, că toţi agenţii economici cărora le-am solicitat să vină cu documente, au fost sancţionaţi pentru că nu corespundeau din punct de vedere al documentelor solicitate de noi. Cert este că toţi agenţii economici pe care i-am verificat au avut probleme şi au fost sancţionaţi. Vreau să vă spun că documentele pe care le-am solicitat noi, sunt documente minimale, prevăzute de legislaţia în vigoare, în ceea ce priveşte competenţele noastre, pentru că o mare parte din competenţe se îndreaptă către alte instituţii”, a declarat Laurenţiu Zidaru, viceprimarul municipiului Piteşti.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea