Afacerile turcilor din Piteşti, luate în vizor de inspectorii Antifraudă

Oraşul Piteşti a fost pentru cetăţenii turci o atracţie, numărul cetăţenilor de etnie turcă stabiliţi aici fiind unul însemnat. Turcii, fie au venit la studii, fie şi-au găsit un job aici, dar cei mai mulţi au venit pentru a-şi deschide propria afacere. Cele mai multe afaceri ale turcilor desfăşurate în municipiul Piteşti fac parte din domeniul comerţului textil, magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Însă, din informaţiile pe care le avem, o parte din aceste afaceri nu se desfăşurau într-un mod cu totul legal, unele fiind chiar un rai al evaziunii fiscale.
Aşa se face că inspectorii Antifraudă au intrat pe firul acestor afaceri, fiind călcate de către aceştia mai multe magazine din domeniul textil ce aparţin cetăţenilor turci.

Argintex, paradis dovedit al evaziunii fiscale

Complexul comercial Argintex, despre care ziarul ,,Atitudine în Argeş” a mai semnalat problema evaziunii fiscale, a fost luat la control de către oamenii legii. Din informaţiile noastre, aici s-au descoperit comercianţi care nu aveau acte de provenienţă pe marfa din magazin. O parte din aceste magazine aparţineau unor cetăţeni turci. Se pare, pentru ei, evaziunea fiscală a devenit regulă la noi în oraş.
Iată că, ceea ce scriam noi, anul trecut, despre evaziunea fiscală practicată de unii comercianţi din Argintex, s-a adeverit.

Contravaloarea bonurilor fiscale emise zilnic nu acopereau nici salariile angajaţilor

Pe lângă comercianţii din Argintex, inspectorii Antifraudă au mai verificat şi alte magazine din centrul oraşului deţinute de cetăţeni turci. Şi aici au fost descoperite nereguli grave de ordin fiscal, evaziunea fiscală fiind în floare şi la aceste magazine aflate în centrul oraşului. La o parte din aceste magazine, am putea spune, evaziunea fiscală era făcută într-un mod cu totul autist. Contravaloarea bonurilor fiscale emise pe zi nu acopereau nici cheltuielile cu salariile angajaţilor, fără a mai lua în calcul costurile pentru chirie şi întreţinerea spaţiilor, costuri care se ridică la câteva mii de euro lunar având în vedere poziţionarea acestora. Poate că şi acest aspect i-a determinat pe inspectorii Atifraudă să efectueze aceste controale, firmele acestea, în urma actelor depuse la finanţe, evidenţiau decalaje de funcţionare, fiind încadrate pentru analize de risc.
Însă, rămâne de văzut ce se va întâmpla în urma acestor controale, dacă aceştia îşi vor dovedi nevinovăţia sau vor fi direcţionaţi către Parchet pentru începerea urmăriri penale.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea