Dragoș Pătroi, invitat special al Realității TV, la emisiunea ”Banii vorbesc”

# Consultantul fiscal piteștean, în centrul emisiunii moderate de Eduard Pastia

Tânărul, dar daja celebrul consultant fiscal Dragoș Pătroi, fost expert al DNA Pitești, a susținut o lecție de fiscalitate, vinerea trecută, în direct, la România TV. Piteșteanul a fost invitatul principal al moderatorului  Eduard Pastia, în cadrul emisiunii ”Banii vorbesc”. Timp de aproape o oră și jumătate, în direct, consultantul fiscal Pătroi, autor a numeroase tratate de specialitate, nu s-a sfiit să ridice anumite semne de întrebare și chiar să critice actualul sistem fiscal românesc. Deasemenea, acesta a adus mai multe propuneri de îmbunătățire pe spețe concrete. Doctorul în economie Dragoș Pătroi este, de câțiva ani, managing partner al firmei de consultanță DRP TAX, dar și cadru universitar  asociat  la ASE București.

Fostul expert al D.N.A. Pitești este deja autor sau coautor a 11 volume de specialitate. Printre coautori – Gabriel Biriș, actualul secretar de stat în Ministerul Finanțelor, și Gabriel Bența

Piteșteanul Dragoș Pătroi  a lansat, în toamna anului trecut,  un tratat de fiscalitate. Autor a 11 volume de specialitate, consultantul fiscal menționat mai sus își face loc, deja, în vârful ierarhiei naționale de profil. Doctorul în economie Dragoș Pătroi are și o activitate  publicistică prodigioasă, fiind deja un obișnuit al marilor reviste de specialitate (Capital, Tribuna Economică, Business Magazin, Curierul fiscal etc) în care a apărut, deja, de peste 150 de ori.
Lucrarea menționată  urmăreşte o evaluare a referenţialului normativ în domeniul fiscal, accentul fiind pus, deopotrivă, pe prezentarea aspectelor esenţiale, cu incidenţă relevantă în practica de zi cu zi, cum ar trebui să fie soluţionată o tranzacţie cu incidenţă fiscală, precum şi pe decriptarea unor aspecte legislative controversate şi, pe cale de consecinţă, supuse unor interpretări arbitrare şi neuniforme, inclusiv la nivelul aspectelor procedurale din domeniul fiscal.
În interiorul tratatului sunt cuprinse peste 400 speţe fiscale ce surprind prin cazuri atipice, la care soluţia presupune cunoştinţe foarte complexe, situaţii ce ar putea apărea oricând fie în activitatea unei societăţi, fie în analiza unui expert fiscal într-un potenţial litigiu cu autoritatea fiscală tratarea unor probleme cum ar fi: achiziţia intracomunitară de mijloace de transport second hand destinate revânzării; calculul impozitului pe profit cu profitul reinvestit; TVA la revânzarea unei construcţii vechi, impozitarea unor venituri din activităţi agricole ce nu sunt cuprinse în tranşele anuale de venit; închirierea unei locuinţe pentru directorul general al societăţii, implicaţii fiscale.
Anterior, la aceeași prestigioasă editură, C.H. Beck, a  fost lansată lucrarea ”Controverse actuale în fiscalitate – Comentarii și soluții”, aceasta având doi coautori, pe Dragoș Pătroi și  Gabriel Biriș, actualul ministru secretar de stat din cadrul Ministerului Finanțelor. S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea