Constructorii Dacia și Ford speră la o revigorare a vânzărilor interne în 2016

# Programul ”Rabla 2016”, încă necunoscut. La Mioveni, prize pentru ”plinul” electric – gratuit

Uzina Dacia din Mioveni a mers ca unsă în 2015. Mașinile produse aici s-au vândut, ca pâinea caldă,  în tot vestul Europei. Nu același lucru se poate spune însă cu privire la vânzările din țară, care nu au depășit 12%. Pentru că, în țară, cam nimic nu a mers spectaculos de bine în 2015.
Producţia auto totală din acest an va creşte din nou cel mai probabil spre 400.000 de maşini, în condiţiile în care Dacia vine cu noi versiuni şi poate chiar noi modele. Dacia

pregăteşte noi surprize pentru piaţa europeană. Primele vor fi modelele cu transmisie automată, care vor elimina pedala de ambreiaj şi care vor fi disponible atât pentru motorul pe benzină de 0,9 litri TCe cât şi pentru dieselul 1,5 litri dCi. Spre final de an Dacia ar putea anunţa chiar noile Logan şi Sandero facelift, versiunile restilizate ale actualelor modele care vor veni cu un nou design şi noi echipamente.
La Craiova, Ford va anunţa cel de-al doilea model care va fi asamblat în România, în timp ce monovolumul mic B-Max produs în prezent în Bănie ar putea beneficia de un facelift şi de o actualizare a sistemelor de siguranţă şi multimedia care să-l aducă la nivelul celorlalte modele din gamă. Este foarte probabil ca noul model produs aici să fie cel denumit EcoSport, model lansat déjà pe piețele internaționale.

Trendul vânzărilor poate fi influențat, în mod pozitiv sau negativ, de programul ”Rabla”. Despre care nu se mai știe nimic!

Autorităţile române încă nu au oferit primele informaţii cu privire la programul Rabla 2016. Ministerul de Finanţe urmează să ia o decizie cu privire la Rabla 2016. Autorităţile afirmă că vor încerca să îmbunătăţească programul, însă nu exclud nici varianta ca acesta să dispară în cazul în care analizele vor demonstra că nu a fost eficient.
"Trebuie văzut ce s-a dorit iniţial, care au fost eventualele piedici în calea celor care ar fi putut să acceseze un astfel de program şi dacă putem să aducem schimbările necesare în direcţia respectivă. Dacă da, îl putem menţine, desigur mult îmbunătăţit", a declarat Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor Publice.
În 2015, statul a acordat 25.000 de tichete de câte 6.500 lei, dintre care 5.000 pentru persoane juridice.
Informaţiile anunţate de autorităţi vin în aceeaşi zi în care Dacia a solicitat mărirea numărului de tichete pentru anul viitor, în condiţiile în care programul se dovedeşte a fi unul de succes. "Am lansat programul Rabla, care aşa cum este el se apropie de vreo 20.000 de maşini vândute. Deci avem un program care îşi face efectul", a precizat Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.
Semne de întrebare sunt ridicate și cu privire la viitoarele subvenții acordate pentru mașinile electrice, considerate ca fiind viitorul în industria auto. La Mioveni au fost montate déjà două stații de încărcare pentru mașini electrice. Posesorii încă pot face ”plinul”  de curent în mod cu totul gratuity.
Laurențiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea