Adrian Severin mutat în ultima bancă în Parlamentul Europei

# Este o mare rușine pentru el să facă o reputație atât de proastă țării sale, care l-a ales în această poziție # "Ar trebui să se ia măsuri foarte aspre, vreau să-l văd în închisoare, acolo este locul lui". Adrian Severin, acuzat că a primit 12.000 de euro pentru depunerea unui amendament, a fost fluierat în plenul Parlamentului European (PE) şi nici după acest incident Adrian Severin nu pare că este gata să demisioneze. Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) l-a exclus din rândurile sale, prin vot unanim, astfel Adrian Severin a fost nevoit să treacă în spatele sălii, într-un colţ unde sunt deputaţii neafiliaţi.
În urma scandalului preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, l-a sfătuit pe Adrian Severin să demisioneze: "L-am sfătuit la modul cel mai serios că o demisie ar fi mult mai potrivită, inclusiv pentru imaginea lui, dar a spus că vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Acum este timpul judecătorilor să clarifice acest caz. După cum ştiţi, în cazul europarlamentarilor care sunt aleşi democratic în ţările lor e o chestiune de imunitate", a declarat preşedintele Parlamentului European. "Sunt pregătit să apăr integritatea Parlamentului European. Voi proteja Parlamentul de astfel de comportamente, precum cele dezvăluite de către publicația The Sunday Times. Vreau să spun că o vastă majoritate de reprezentanți ai PE sunt foarte muncitori și nu trebuie să le stricăm imaginea," a mai spus Buzek.
Eurodeputatul Barry Madlener, membru al Partidului pentru Libertate din Olanda, a fost foarte drastic în declaraţiile făcute în legătură cu Adrian Severin: "Noi, europarlamentarii compunem legi împotriva corupției - sunt șocat să văd ce s-a întâmplat. Este o mare rușine pentru el să facă o reputație atât de proastă țării sale, care l-a ales în această poziție. Noi primim un salariu foarte mare, de ce mai avea nevoie? Ar trebui să se ia măsuri foarte aspre, vreau să-l văd în închisoare, acolo este locul lui. Este o mare rușine pentru el să-i facă așa ceva României - și așa țara avea o reputație foartă proastă legată de corupție. Este șocant să văd că europarlamentari membri ai grupului social-democraților sunt de fapt niște corupți, gata să schimbe legislația în schimbul unor sume de bani. Este împotriva principiilor pe care le susțin socialiștii.” L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea