S-a lămurit dilema: ANAF Argeș nu jefuiește copiii din județ!

# Aproape 11.000 de copii din Arges, datori la stat pentru alocațiile primite. ANAF a suspendat impozitarea dobânzilor pe alocații

Aproape 11.000 de copii din județul Argeș au primit înștiințări de la ANAF pentru a achita contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru alocațiile primite de la stat, informează presa centrală. ANAF susține însă că s-a solicitat CASS pe dobânzile încasate pentru alocațiile neridicate din conturile bancare și nu pe alocațiile primite, însă impozitarea a fost suspendată, se arată într-un comunicat al instituției.
Conducerea ANAF a transmis către unitățile de administrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obținute din dobânda bonificată de bănci, pentru alocațiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare, se arată în comunicat.
"Precizăm, încă o dată, că obiectul impunerii nu îl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu și-au ridicat alocațiile din conturi", informează aceeași sursă.
Anunțul ANAF vine în condițiile în care presa centraă a relatat că aproape 11.000 de copii din Argeș au primit de la ANAF înștiințări să achite contribuțiile la asigurările de sănătate pentru alocațiile primite. Conform Hotnews, fiecare copil trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care îi primește drept alocație, în condițiile în care Fiscul argeșean consideră că alocațiile copiilor sunt venituri, așa că trebuie să plătească contribuții la asigurările de sănătate. Însă ANAF a suspendat regularizarea CASS pentru veniturile obținute din dobândă pentru alocațiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.
Legislația în vigoare prevede că minorii sunt asigurați gratuit în sistemul de sănătate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea