De la anul, taxă pe Autostrada Pitești-București. Din 2018 - și pe Autostrada Soarelui

Iată că, odată cu scăderea unor taxe și impozite, guvernanții compensează, cum era și normal, de zor. Astfel, suntem anunțați că  se pregăteşte mult-amânatul sistem de taxare a autostrăzilor din România. Românii vor fi obligaţi să plătească, poate chiar de la anul, minim 1,75 euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostradă.
Şoferii români vor fi obligaţi să plătească dacă vor să circule pe A1 şi A2. Taxa va scoate din buzunarul fiecărui şofer minimum 1,75 de euro (cca. 8 lei) pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostrăzile construite din bani publici sau europeni, scrie b365.ro.
Românii au scos din buzunar, de la 1 aprilie 2014 până astăzi, circa 1,5 miliarde de euro pentru drumuri şi autostrăzi pe care ţara noastră nu le are. Banii au fost colectaţi din rovinietă şi acciza de 7 eurocenţi/litru de carburant. Cu toate acestea, colosala sumă de aproximativ 1,5 miliarde de euro nu este suficientă pentru reprezentanţii statului, care sunt hotărâţi să introducă o nouă taxă.
Prima autostradă din România pentru care şoferii vor fi taxaţi este A1, Bucureşti-Piteşti. Taxe se va aplica după ce şoseaua cu patru benzi, cu o lungime de aproximativ 110 km, va suporta reparaţii capitale.
Următoarea pe lista oficialilor Ministerului Transporturilor este autostrada Bucureşti-Constanţa, românii fiind nevoiţi să-şi suplimenteze bugetul pentru un concediu pe litoralul românesc, începând din vara anului 2018, cu suma aferentă taxei de autostradă.
Maria Medeea Turcescu, student, anul I, Facultatea de Științe Socio-Umane, Secția Jurnalism

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea