Soarta stațiunii Molivișu se hotărăște săptămâna viitoare, la București

Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău a mers la Guvern, pentru a readuce în discuție mult controversata stațiune montană Molivișu. Proiectul, început încă de pe vremea fostului președinte al Consiliului Județean Argeș, s-a oprit anul trecut, chiar înainte de a începe bine.
Construirea stațiunii din munții Păpușa-Iezer a fost oprită la sfârșitul anului din cauza faptului că ADI Molivişu nu a plătit factura emisă de firma constructoare, BORA. După ce, italienii de la BORA au emis factura către ADI Molivişu, o asociaţie cel puțin dubioasă, care a funcționat cu binecuvântarea Consiliul Judeţean Argeş și pe bani de la Uniunea Europeană, preşedintele asociaţiei, Pavel Bârla a emis, şi el la rândul său o factură către Primăria Brăduleţ, în sumă de 60 000 euro. Brăduleţ trebuia să vireze aceşti bani către Bora. Surse din interior susțin că aceşti bani nu au fost viraţi niciodată, fapt pentru care italienii și-au luat jucăriile și au plecat. După demisia președintelui ADI Molivișu, Constantin Dârzan, și șeful de șantier a părăsit proiectul. „ Nu am primit nici un leu. Am muncit de pomană. Toată lumea ne-a sunat, furnizorii au tras de noi să le dăm banii. Noi nu avem de unde, pentru că s-au făcut măgării mari şi noi nu am recuperat nimic.”
Proiectul Molivişu a fost iniţial atribuit firmei Quality Solution SRL, conform surselor, o societate care nu avea nimic în comun cu construcţiile de pârtii. Firma respectivă avea profil I.T şi o cifră de afaceri ce nu ar fi recomandat-o pentru un proiect de o astfel de anvergură. Firma a primit proiectul din partea fostului preşedinte al Consiliului Judetean Argeş, Constantin Nicolescu, aflat acum la închisoare în alte dosare. Vazând că lucrurile se complică, societatea s-a retras, urmându-i şi alte firme, rând pe rând. Care mai de care mai păguboase. Italienii de la Bora consideră că au luat o mare „ţeapă” pe care le-a dat-o chiar fraţii lor, întrucât ei au fost aduşi în România, şi implicit la Molivişu, de alţi italieni. În replică, Pavel Bârlă, preşedinte ADI Molivişu, spunea că aceştia nu şi-au respectat angajamentele şi au vândut „pe sub mână” motorina ce ar fi trebuit fi folosită pentru utilaje.  Deși a „moștenit” proiectul de la fosta conducere, cu toate neregulile, Florin Tecău nu vrea să abandoneze ceea ce ar putea deveni o stațiune de top a țării. Săptămâna trecută, președintele CJ Argeș a mers la București: “ Am fost și am discutat despre eventualii investitori. Mi s-a promis un răspuns în 10 zile. Oricum, Stațiunea Molivișu se va realiza, cu toate piedicile și inadvertențele  proiectului inițial.” Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea