Autostrada Pitești-Sibiu, prioritate zero și pentru Guvernul Cioloș. Dorin Mărășoiu, responsabil de realizarea acesteia

Ultimele guverne au promis, rând pe rând, și care mai de care mai ferm, că mult așteptata autostradă Pitești- Sibiu se va realiza. Cel mai mare beneficiar al acestui tronson, este Uzina Dacia, care ar avea o rută de export a autoturismelor, către străinătate, adecvată fluxului de livrare. Spre exemplu, anul trecut,  Dacia a înregistrat  un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 550 920 de unități, cu 7,7% mai mult față de nivelul atins în 2014. Așadar, Autostrada  Pitești- Sibiu ar deveni cel mai important nod rutier între Mioveni și Portul Constanța. De asemenea, Sibiu-Piteşti este singurul tronson care lipseşte din autostrada care ar urma să lege graniţa de vest a ţării cu Capitala.

„Încă nu s-a stabilit nicio variantă dintre cele cinci propuse“

După ce Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat că deja a fost aleasă varianta 3, pentru că: „Varianta 3 e o zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru că tronsoanele de mijloc sunt peste munte şi nu hotărâm dacă trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt dacă mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe această temă”, vicepreşedintele Consiliului Județean Argeș, Dorin Mărășoiu îl contrazice.
După o vizită la Ministerul Transporturilor, acesta a declarat: „Autostrada Pitești-Sibiu este prioritate zero. Toate termenele inițiale vor fi decalate, pentru ca anul viitor să înceapă construirea ei. Nu s-a stabilit încă varianta, domnul ministru probabil nefiind informat corespunzător. Nu s-a stabilit traseul, dar avem promisiunea că de data aceasta autostrada va fi luată cu adevărat în considerare, iar ca termen de finalizare ar fi anul 2020.”
Costurile cu acest proiect, în lungime de 116 kilometri, sunt estimate la două miliarde de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea