Șase oameni au murit de gripă, în numai două săptămâni. Medicii dau vina pe victime: obeze și neglijate social!

# La Spitalul Județean Argeș, doar mortul este de vină

Nu suntem în 1918 când  Gripa Spaniolă a decimat populația Europei.  Suntem în 2016,  iar banala gripă de sezon, a  luat  până acum viața a șase pacienți la Pitești, asta în doar două săptămâni și în timp ce se aflau în îngrijirea medicilor  de la Spitalul Județean Argeș. Cu seninătate, managerul Spitalului Județean Argeș, Dan Olariu, lasă să se înțeleagă că acești morți sunt niște victime de...sezon. Și ca și când neputința medicilor noștri nu era suficient de clară, directorul dă vina tot pe ei: erau grași și neglijați social.

Cel mai tânăr pacient avea doar 36 de ani

După ce medicii de la Spitalul de Pediatrie Pitești au picat examenul în fața necunoscutei boli care a ucis trei bebeluși, alții fiind la limita dintre viață și moarte la Spitalul Marie Curie din București, a venit rândul celor de la Spitalul Județean Argeș să ridice neputincioși, dar mai ales indiferenți, din umeri. În primele două săptămâni ale lunii februarie au decedat șase pacienți din cauza gripei. Paradoxal este că foștii pacienți, acum doar nume în registrul morții, erau persoane tinere, cu vârste de 36 sau 41 de ani. Un singur internat era pensionar, având 66 de ani, deci nu se pune problema unor organisme șubrezite de ani. Șeful spitalului a găsit însă explicația: grași, diabetici, adepții unui stil de viață nesănătos, neglijați social. Și totuși, chiar și neglijați social, niciunul nu era om al străzii. Toți au familii care au rămas îndoliate și consternate de moartea lor fulgerătoare, sub privirea medicilor.
Manger Spitalul Județean Argeș, Dan Olariu: „ În această dimineață (n.r. miercuri, 17 februarie), a decedat o pacientă în vârstă de 41 de ani. Era obeză.”. Olariu  nu a știut însă să spună și câte kilograme avea „obeza” care a murit pentru că era...grasă și gripată. Un alt internat la Spitalul Județean Argeș a decedat pentru că era diabetic, iar ceilalți nu aveau un stil de viață sănătos. Așadar, când i-a mai lovit și gripa de sezon, așa cum au denumit-o medicii, aceștia nu au mai avut nici o șansă. Pacienții. Dar nici doctorii, care s-au trezit fără soluție.

Bacteria Klebsiella, cauza deceselor pacienților cu gripă?

Medicul Dan Olariu declara inițial că este vorba despre o banală gripă de sezon. Nuanțează însă când este întrebat dacă cele șase decese pot fi denumite de „sezon.” Olariu spune că: “Pacienții care au sosit la noi cu gripă și au decedat aveau deja sistemul imunitar slăbit. Aceștia aveau infecții virale peste care s-a suprapus o infecție bacterială. Este vorba despre bacteria Klebsiella, foarte rezistentă la antibiotic. În toate cazurile de deces, Institutul Cantacuzino a confirmat că este vorba despre gripă.”
În acest moment, la Spitalul Județean Argeș încă mai sunt, și continuă să vină, pacienți suspecți de gripă.  Până la închiderea ediției nu s-a mai înregistrat niciun deces din cauza gripei.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea