”Nimeni nu este vinovat de moartea bebeluşilor!”

# A declarat Dacian Cioloş după vizita la Spitalul de Pediatrie Piteşti
La două săptămâni de la izbucnirea îmbolnăvirilor bebeluşilor din Argeş , premierul Dacian Cioloş a venit în vizită la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Acesta a fost însoţit şi de ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş. Concluziile celor doi sunt seci şi amare: nu există vinovaţi şi nu s-a indentificat sursa îmbolnăvirii şi morţii a trei bebeluşi.
După ce a vizitat Spitalul de Pediatrie, Dacian Cioloş a declarat: ”Problemele mari au trecut. Mai sunt câțiva copii care sunt internați, la București, la Marie Curie, dar înțeleg totuși că problemele mari au trecut. Trebuie să vorbim de două lucruri pe care va trebui să le clarificăm: sursa, cauza acestei epidemii (...) Înțeleg că se lucrează, nu s-a identificat cauza. E o situație foarte curioasă pentru că sunt copii, pacienți provenind din zone diferite, dar cu aceeași problemă. Ancheta continuă”, a spus Cioloș.
De asemenea premierul i-a cerut ministrului Sanatatii să ia masuri pentru eliminarea disfunctionalităţilor existente în sistemul medical.
Dacian Cioloş s-a declarat ”surprins” de faptul că Direcția Sanitară Județeană  Argeş a aflat din presă despre cazul bebelușilor bolnavi și i-a cerut ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș, să ia măsuri pentru ca ”regulile care există să fie respectate. De asemenea, Cioloş a lăsat să se înțeleagă că nu va fi nimeni demis în cazul bebeluşilor, chiar dacă Guvernul şi Ministerul Sănătăţii au aflat de tragedie din presă.
Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş a declarat la Piteşti că: ”Prima concluzie a anchetei noastre este că lipsesc medicii epidemiologici, sunt prea puţini. Vom debloca posturile în acest sens. Autorităţile s-au autosesizat din ziar şi atunci au fost luate şi probele de la familiile micuţilor. Din păcate este greu de stabilit o cauză, pentru că micuţii vin din zone diferite ale judeţului, nu se grupează  într-o singură zonă, aşa că scad şansele unui rezultat al probelor prelevate. Orice test poate avea anumite limitări. Avem nevoie de medici epidimiologici, şi lucrăm la asta.”
În concluzie, nimeni nu este vinovat şi nici cauza nu a fost depistată. În acest moment la Spitalul Marie Curie se mai afla şapte copilaşi internaţi.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea