Noul șef interimar de la Apele Române, Mihai Miloiu, se declară a fi om de echipă

# Locotenentul comandor Miloiu  a fost înaintat în grad, înainte de termen, de către primul ministru al României

Locuiește în Topoloveni, într-un apartament de la etajul patru și a fost, toată viața, navetist. Naveta o face la volanul unei Skoda Fabia destul de veche, mașină de mic litraj, însă ”de încredere”, așa cum o caracterizează. Locotenentul Comandor (în rezervă) Mihai Miloiu este un șef atipic pentru ABAAV, căci pe fotoliul de șef au stat, aici, persoane (nu personalități) cu mulți bani în cont, dar și cu multe cercetări penale în portofoliu. Un om ajuns în poziția actuală prin muncă, specialist în hidrotehnică și hidrologie. Interimar, pentru că, peste numai trei luni, postul domniei sale va fi scos la concurs.

”Sunt un om de echipă! Cred că un manager bun este cel care reușește să își formeze o echipă bună!”

Intrigat de o numire atât de neașteptată, am bătut la ușa ABAAV pentru a vedea cine este cel care, brusc, a devenit șeful cel mare al unei direcții  prin care trec mulți bani, dar și multe interese. Prima surpriză a venit chiar din curtea instituției, când portarul mi-a indicat prezența ”domnului director” datorită prezenței mașinii acestuia. Una modestă, o Skoda Fabia. A doua surpriză s-a produs imediat. Pentru că am fost primiți aproape imediat, deși nu am specificat că suntem jurnaliști. Ne-am trezit în fața unui om angajat, decis să îi cunoască pe colegii din instituție, decis să facă ceva. S-a arătat puțin surprins când i-am spus că venim din partea unui ziar, însă asta nu i-a schimbat cu nimic comportamentul. ”Chiar astăzi am fost atacat pe o pagină electronică, așa încât prezența dvs. nu îmi poate decât oferi șansa de a explica câte ceva.” – ne-a spus. Și a continuat:
”Voi începe cu angajarea. Numirea mea aici, ca interimar, s-a făcut cu respectarea întocmai a legislației în vigoare. A fost, pe scurt, un concurs de dosare, la București, și un interviu. Pur și simplu m-am înscris și eu, având experiență de o viață în domeniu. Comisia a considerat că, dintre cei înscriși, am fost cel mai potrivit să conduc, pentru moment, echipa ABAAV. Repet, este vorba de un interimat, peste trei luni postul va fi scos, conform legii, la concurs.
În momentul de față fac eforturi să cunosc echipa, să îmi cunosc colegii. Cred cu tărie că un bun manager este cel ce reușește să lucreze cu o echipă bună, o echipă de specialiști.. Aceștia sunt, de fapt, cei ce pot schimba în bine mersul lucrurilor. Managerul nu este altceva decât un coordonator. Deja am avut deplasări în teren, mă informez asupra problemelor existente, iau cunoștință de proiectele aflate în derulare.”, ne-a mărturisit Mihai Miloiu, proaspătul uns director general al Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea.

Cine este și de unde vine noul director general al  ABAAV?

Mihai Miloiu a absolvit Facultatea de Navigație, ca specialist în exploatări hidraulice, hidroameliorații, construcții hidrotehnice, hidrologie, hidrografie. A urmat, ulterior, cursuri de master, specializări diverse, cursuri  de perfecționare. Specialist în situații de urgență. Lucrează, inițial, la Ministarul Apărării Naționale, ca specialist artilerie navală și arme sub apă. După opt ani, ajunge specialist în apărarea împotriva dezastrelor și șef al Inspectoratului de Protecție Civilă Municipal Pitești. Cariera sa continuă la Apă Canal 2000 S.A. Pitești, firmă patronată de Consiliul Local Pitești.
În 1999, pentru merite deosebite ca ofițer în domeniul protecției civile, este propusă înaintarea în grad superior, în mod excepțional, înainte de termen. Propunerea este acceptată de primul ministru al României.
Mihai Miloiu, director general ABAAV: ”Am muncit, toată viața, în echipe valoroase. Pot să spun, fără nicio exagerare, că sunt un om de echipă. Știu, după această experiență de o viață, că o echipă bine sudată poate să facă performanță. Asta voi încerca să fac, și aici. Nu am venit să fac avere, nu sunt interesat, după cum ați văzut, de avere. Îmi place, însă, ca lucrurile să fie în ordine, poate și datorită pregătirii militare pe care am primit-o”.
***
Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea trece printr-o pasă proastă, pasă pe care noul director general încearcă să o înlăture. Cu numai câteva luni în urmă, fosta conducere a decis rezilierea celui mai mare proiect hidrotehnic post-revoluționar al zonei, care prevedea regularizări de albii de râu, consolidări de poduri etc. Acțiunea s-a lăsat cu un proces în care, firma ce se consideră păgubită, cere daune de câteva zeci de miliarde de lei. Anterior, scandaluri provocate de achiziții la preț umflat, scandaluri provocate de chiolhanuri lăsate neplătite prin cârciumi de directorii de la ape prea puțin consumatori de apă. Pe scurt, noul director, vechiul ofițer, are de îndeplinit o misiune grea…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea