Ședință de Consiliu Local presărată cu amenințări, la Săpata

# Consilier local: reclamațiile de până acum reprezintă numai 25% din totalul celor pe care le intenționez # ”Bețivu” și ”Pișorcea”, două dintre alinturile folosite de consilierul Crăcan, în campania trecută, împotriva fostului primar, Constantin Stanciu. Acum, cei doi sunt aliați

Ape tulburi la Săpata, nervi încinși și reclamații peste reclamații. Așa a debutat campania electorală din localitate, exponentul acesteia fiind fostul primar al localității, Constantin Stanciu, care mai vrea o dată. Nu se știe din partea cărui partid va candida, probabil din partea M.P., însă cert este faptul că principalul său susținător este consilierul local Gheorghe Crăcan. Acest consilier, însă, a reușit să se certe cu mulți colegi din același for de conducere al comunei. În plus, a reclamat pe unde a nimerit pe primarul în funcție, Laurențiu Micu. Și, conform declarațiilor sale, are de gând să reclame mai mult decât până acum. Pentru că, spune domnia sa, lucrurile nu sunt în regulă în zonă. Doar că, imediat, colegii din consiliul local i-au reproșat că se află, și acesta, în aceeași stare de ilegalitate.
Ședința de consiliu local desfășurată în ultima zi a lunii februarie, la Săpata, nu a fost altceva decât o luptă surdă. Doi aliați, fostul primar al comunei, Constantin Stanciu, și consilierul Gheorghe Crăcan, au monopolizat o mare parte din timpul alocat ședinței. Cereri, reclamații. Funcționarii primăriei au stat în poziție de drepți la comanda celor doi, au întocmit situații, au dat seamă celor doi. Aceștia au făcut alte cereri, pentru ședința următoare. Spre nemulțumirea majorității consilierilor locali prezenți, dar și a primarului, care a opinat că nu se poate bloca aparatul administrativ al primăriei, acum, brusc, pentru că a început campania electorală. Lui Gheorghe Crăcan, consilierii i-au reproșat că se ține de reclamații și amenințări, deși nici acesta nu are actele în regulă. Mai exact, acesta a avut deschis un magazin alimentar într-o construcție neautorizată. Consilierul Crăcan s-a arătat nelămurit, ba chiar contrariat de nemulțumirile colegilor săi. Acesta le-a promis că o să continue. Interesant este că atacurile, îndreptate preponderent asupra primarului comunei, au început acum, când se agită apele electorale.
Gheorghe Crăcan: ”...Urmează DNA-ul, urmează Inspectoratul Teritorial în Construcții... Dacă am dreptate, bine, dacă nu, să mă dea în judecată. Pot să vă spun că am făcut numai 25% din reclamații. Urmează restul de 75%...”
Primarul comunei Săpata, Laurențiu Micu: ”Domnule Crăcan, nu cred că, în felul acesta, o să îi aduceți voturi domnului Stanciu. Oamenii, de multe ori, nu au intrat în legalitate din cauza sărăciei. S-a spus, aici, că nici dumneazoastră nu ați fost cu actele în regulă, după cum ați auzit. Asta e campanie electorală, și nu e bine să o facem la primărie...”

Plângere penală împotriva lui Gheorghe Crăcan, depusă, în urmă cu doar câteva zile, de un alt consilier

Iată că încrâncenarea - oarecum electorală - care l-a cuprins pe consilierul Crăcan s-a lăsat, pentru început, cu o plângere penală. Un alt consilier, Gheorghe Stancu, l-a reclamat pe acesta la poliție pentru amenințare.
Gheorghe Stancu: ”M-a amenințat (Gheorghe Crăcan, n.r.) că mă omoară, că mă împușcă, că mă termină, mă lasă în sapă de lemn...”
# De la ce au plecat discuțiile
Gheorghe Stancu: ”Am zis în ședință să plătească toți impozitele, că nu le-a plătit, că nu e la zero. El n-a vrut și apoi a început: că te fac, că te dreg, că te termin eu pe tine... Plângerea am depus-o la post, apoi s-a dus la Costești.”

Tânărul primar al comunei Săpata, Laurențiu Micu, ne-a confirmat că, chiar în biroul său, a avut loc această discuție care s-a lăsat cu plângere penală.
Primar Laurențiu Micu: ”Da, a fost o discuție la mine în birou, înainte de ședință, fiind ambii consilieri. Au fost divergențe prin Consiliu, și l-a amenințat sub mai multe forme: că îl lasă orfan, că îl lasă amărât să muncească cu ziua, că îl lasă în drum...”

Actualii parteneri pentru reduta primăriei, fostul primar, Constantin Stanciu, și consilierul Crăcan, în trecut dușmani declarați

Finalul ședinței de consiliu local a fost de-a dreptul savuros. Consilierii s-au contrat puțin pe teme de plata impozitelor, de legalitate în materie de construcții cu sau fără autorizație. S-a ajuns la concluzia că și consilierul Crăcan are ceva probleme prin curtea proprie, și că hotărârea de care dă dovadă zilele acestea ține mai mult de campania electorală. Cineva și-a adus aminte că, în trecut, cei doi aliați, fostul primar Stanciu și consilierul Crăcan, erau dușmani pe față
Consilier local: Domnule Stanciu, cum sunteți, acum, aliat cu Gheorghe Crăcan? Știți cum vă poreclea înainte?
Gheorghe Crăcan: Înainte îi spuneam ”bețivul” și ”pișorcea”. Dar bețivul, față de prost, își revine, se trezește. Prostul nu...
După terminarea ședinței, primarul comunei, Laurențiu Micu, ne-a declarat: ”Sunt nemulțumit și dezamăgit, în același timp. Aparatul primăriei trebuie să muncească pentru a satisface întrebări, multe fără rost, lansate de unul ditre candidați. Doar că primăria are un personal insuficient, care trebuie să facă și administrație. Sunt nemulțumit că a început deja campania electorală, și nu este una deloc frumoasă. Ați fost în sală și ați auzit: reclamații, plângeri. Niciodată, nimeni nu va avea nimic de câștigat dintr-un astfel de război. Păcat, oamenii din Săpata au nevoie de apă, de asfalt, de utilități, nu de război...”

Click AICI pentru vizualizare plangere penala

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea