Construcții abuzive pe domeniul public Coșești

# Un consilier local PNL și-a construit o spălătorie auto pe o parte din domeniul public, în locul unei platforme de gunoi

Exces de putere, așa am putea cataloga situația ce urmează să o prezint în materialul următor. Gheorghe Coman, consilier local în comuna Coșești, de foarte mult timp, pare să fi pus stăpânire chiar și pe domeniul public, fapt ce reiese din actele și pozele pe care le deținem și care urmează să le și prezentăm. Așa cum spuneam, oportunist se pare, Gheorghe Coman este consilier local  de mai multe mandate, dar la partide diferite și cum ar spune românul, ,,în funcție de cum a bătut vântul politic prin Coșești”. Dacă până în 2012 a fost consilier local din partea PSD, la ultimul tur de scrutin pentru alegeri locale, cel din anul 2012, Coman a mizat pe un alt candidat de la PDL, Dan Manolescu, alegându-și cartea necâștigătoare. Însă, după celebra Ordonanță 55, atunci marele PNL, care fuzionase cu PDL-ul, racolând alți consilieri de la alte partide, a reușit să-și impună o majoritate în Consiliul Local Coșești. Numai că această majoritate nu era făcută, se pare, pentru interesul cetățenilor, ci mai degrabă, pentru interesul personal al consilierilor.

A dărâmat o parte din platforma de gunoi, după care a mutat-o cu totul, dar a construit-o la o dimensiune mai mică față de cea inițială

Tot acest abuz a început încă din vara anului trecut. Atunci consilierul local Gheorghe Coman a dărâmat o parte din platforma de gunoi, pentru a se extinde cu o clădire pentru care avea autorizație doar pe o suprafață de 174 mp, având ca și utilitate Anexă Gospodărească. Numai că, în excesul său de putere și în nepăsarea sa față de autorități, Gheorghe Coman nu a respectat nici proiectul, dar nici utilitatea clădirii pentru care a luat autorizație, acest lucru reieșind din cererile sale contradictorii.
Spun că nu a respectat toate aceste lucruri pentru că, după ce a dărâmat o parte din rampa de gunoi pentru a se extinde cu clădirea ce intenționa să o construiască, cetățenii din comună s-au revoltat și au sesizat primăria. Punându-se presiune publică pe aceste mutări, în data de 28.07.2015, Coman, fiind și consilier local, a înaintat o cerere către Consiliul Local Coșești prin care solicita ,,mutarea rampei de gunoi din punctul ,,La Moara Coșești”, în suprafață de 25 mp în același punct, dar cu o sută de metri către satul Jupânești, în colțul proprietății mele, întrucât, lângă rampa existentă intenționez să deschid o spălătorie, iar datorită gunoaielor depozitate și neselectate corespunzător, nu-mi pot desfășura această activitate”, se arată în cererea formulată de Gheorghe Coman.
Numai că, conform cadastrului acelei rampe, întocmit în anul 2009, suprafața nu era de 25 de metri pătrați, așa cum a menționat Coman, ci de 50 de metri pătrați, această platformă fiind micșorată înainte de a depune cererea în Consiliul Local. Într-un referat înaintat către instituțiile abilitate în acest sens de către viceprimarul de la acea vreme, Ion Olteanu, care răspundea de platforme, coleg de partid cu domnul Coman, dar care nu a acceptat neregulile făcute de acesta, se arată cum Coman micșorase rampa de gunoi cu aproximativ 2,5 m din lungimea sa, întrucât a fost luată de pe lungimea rămpii câte o plasă de gard de 2,5 m, de o parte și de alta a acesteia, Coman  recunoscând că le are în proprietate sa.
O altă neregulă pe care a comis-o consilierul Coman este că autorizația de construcție a fost luată pentru anexă gospodărească, iar conform cererii pe care a înaintat-o Consiliului Local Coșești, aceasta este pentru spălătorie, lucru pentru care îi trebuiau mai multe avize.
Însă toate aceste lucruri sunt semnalate de Ion Olteanu, fostul viceprimar al comunei Coșești, în referatul alăturat.
Lucian GHERGUȘ

Click AICI pentru vizualizare documente

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea