În plină criză a sănătăţii, Argeşul nu are farmacii deschise non-stop

De ani buni, în Argeş există doar două farmacii care au program non-stop. Ambele farmacii fac parte din acelaşi lanţ farmaceutic. Nici un alt “nume” nu a riscat să ofere un program non stop.  Este clar că nu este rentabil să asigure un program non-stop, întrucât ar trebui să aibă mai mulţi angajaţi, cărora ar trebui să le mai plătească, pe lângă salariu, şi orele de noapte. Aşadar, şi în 2015, în Argeş au rămas doar două farmacii deschise non-stop şi nici nu se preconizează mărirea numărului lor. Casa de Asigurări de Sănătate, deşi plăteşte medicamentele compensate, nu le poate impune farmaciilor un program de lucru.

La Curtea de Argeş, Câmpulung şi Mioveni nu există nicio farmacie deschisă noaptea

Toti proprietarii de farmacii spun acelaşi lucru, că nu este avantajos să lase o farmacie deschisă non stop.  Mai ales pentru că farmaciile independente care nu îşi permit să angajeze mai mulţi farmacişti. Pentru un program non-stop ar trebui să existe patru farmacişti care să asigure şi turele de noapte şi pe cele de zi. Câmpulung, Curtea de Argeş şi Mioveni, sunt toate trei oraşele în aceeaşi situaţie.  Nu există o farmacie deschisă non-stop. La Mioveni a existat totuşi o farmacie deschisă non-stop care se afla în apropierea Uzinei Dacia, care însă a fost desfiinţată. Totuşi, locuitorii au la dispoziţie o farmacie care are program până la miezul nopţii.
Aşadar, la cei 591.353 de locuitori ai judeţului există doar două farmacii deschise non-stop.Ambele situate în Piteşti. Una se află pe strada Griviţei, iar cea de-a doua pe Calea Craiovei. Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea