Un zâmbet, o floare şi o îmbrăţişare…

# Spectacol organizat de Primăria şi Căminul Cultural Hârseşti de 8 Martie

Un zâmbet, o floare şi o îmbrăţişare a oferit primarul Ionel Moloiu fiecărei doamne şi domnişoare care s-a aflat în sala Căminului Cultural Hârseşti, marţi, 8 Martie, când femeile din localitate au fost sărbătorite printr- un tulburător spectacol literar-artistic dedicat fiinţei celei mai dragi, mama.
Într-o sală  plină de doamne şi domnişoare, de profesoare şi învăţătoare în activitate sau la pensie, de  mămici, bunici şi străbunici, ba chiar şi de bărbaţi dornici să ia parte

la sărbătoarea femeilor din viaţă lor, într-un decor special de primăvară, vreme de aproape două ore,” emoţia”  a fost cuvântul-cheie care a descuiat inimile spectatorilor, provocându-i până la lacrimi. Spectacolul organizat de Primăria şi Căminul Cultural Hârseşti, purtând “amprenta” Loredanei Costache, directoarea lăcaşului de cultură din comună Hârseşti, a fost mai mult decât o serbare şcolară, muzică, poezia, imaginea şi decorul împletindu-se armonios într-un eveniment cum mai rar se poate vedea la ţară, ba chiar şi la oraş...!
Cei 10 copii-solişti care fac parte din grupul  folcloric “Dorul de câmpie” şi cei 12 copii- recitatori din grupul “Meşterii cuvintelor”, aparţinând căminului cultural,  au fost vreme de aproape două ceasuri” artişti” adevăraţi, primind aplauze la scenă deschisă. Iar marca de profesionalism a fost pusă şi de prezenţa pe scenă a consacratei interprete de muzică populară, Ioana Modan- Cornea, fiica a satului Hârseşti şi profesoară de muzică la şcoală din localitate. Coordonatoare a grupului folcloric, apreciată solistă a susţinut în finalul programului un micro-recital, dedicând mamelor câteva melodii ce au ajuns la inima tuturor într-o zi atât simbolică. Emoţie până la lacrimi au adus şi versurile interpretate de Loredana Costache, coordonatoarea grupului de reciatori şi  directoarea căminului cultural, această alegând să le transmită copiilor şi părinţilor mesajul tulburător al poeziei ”Repetabilă povara” a lui Adrian Păunescu.

De altfel, întregul program de poezie  a fost susţinut de un fond muzical al lui Gheorghe Zamfir, acordurile naiului măiastru armonizându-se cu splendoarea imaginilor ce se derulau în acelaşi timp pe ecranul căminului cultural: imagini ale anotimpului primăvară şi creaţii ale scriitorilor români, dedicate mamei şi caligrafiate de către câţiva copii talentaţi ce lucrează în cadrul “Atelierului de caligrafie” sub îndrumarea Isabelei Ursu, bibliotecara la Primăria Hârseşti.
Un adevărat spectacol, aşadar, cu muzică şi poezie, lacrimi de bucurie, flori şi ciocolată pentru fiinţă cea mai dragă…!
Cât despre edilul Ionel Moloiu, “bărbatul zilei” de 8 martie, acesta a trăit intens  emoţia fiecărui copil aflat pe scenă, vibrând o dată cu sala. Mesajul său pentru doamnele prezente a stat sub semnul câtorva versuri bine alese de primar, aducând astfel un zâmbet în colţul gurii că să aline lacrimă din colţul ochiului. La finalul spectacolului, bucuria a ţâşnit într-un “Mulţi ani trăiască!” interpretat de întreagă asistenţă, primarul oferind fiecărei femei un trandafir, o ciocolată şi o vorba dulce, primind la schimb pupici şi îmbrăţişări. Şi, cum femeile erau multe şi primarul unul singur, Ionel Moloiu a cerut o mâna de ajutor viceprimarului Marian Turcea, trandafirii roşii găsind, astfel, repede drumul către doamnele şi domnişoarele emoţionate de gestul frumos al celor doi tineri edili ai comunei Hârseşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea