Deputaţii Vasilică, Duvăz, Gerea şi Boureanu – destul de absenţi în ultima perioadă

V-am prezentat, în ediţia trecută a săptămânalului nostru, un top al celor mai chiulangii deputaţi argeşeni. În fapt era vorba de o trecere în revistă a celor mai recente absenţe ale parlamentarilor de la voturile finale ale Camerei.
Cel mai supărat dintre cei nominalizaţi a fost social democratul Mircea Drăghici, acesta trimiţând o înştiinţare pe adresa redacţiei prin care îşi motiva absenţa din 12 mai. Deputatul a declarat: „În urma deciziei preşedintelui PSD, Victor Ponta, aleşii social-democraţi au dorit să se solidarizeze cu cetăţenii ieşiţi în stradă şi să nu acorde votul în ziua respectivă. Am dorit astfel să ne solidarizăm cu sindicaliştii şi să le arătăm că se pot baza pe sprijinul nostru. Asta a fost decizia partidului, să nu votăm nimic în ziua respectivă, şi am respectat-o! Deşi nu am votat, am fost prezent în sală şi am participat la discuţiile din Parlament.” Acestea fiind zise, aruncăm anatema asupra lui Ponta. Faza asta cu solidaritatea ar fi putut fi o soluţie doar în cazul în care n-am fi ştiut că datoria aleşilor este să adopte legi pentru poporul care încă mai aşteaptă minuni. Nu ne oprim însă. În ciuda faptului că fiecare dintre deputaţii argeşeni se poate supăra la un moment dat că l-am inclus în acest top. Cele mai recente „reprize” de vot final s-au desfăşurat pe 18, 19 şi 26 mai, iar vestea e că patru dintre deputaţii argeşeni au ratat cel puţin o zi din cele trei.

1 Social democratul Radu Vasilică (foto stânga) n-a ajuns la votul final în zilele de 18 şi 19 mai. Partea interesantă e că atunci s-a votat Legea educaţiei naţionale, iar Vasilică face parte exact din comisia pentru învăţământ, tineret şi sport.
2 Bogdan Niculescu-Duvăz (foto centru), PSD-ist cu cinci mandate + 1 la activ, în Parlament, nu se prea dă în vânt după vot. În consecinţă pe 18 şi 26 mai a dat pas prezenţei la voturile finale din plenul Camerei Deputaţilor. De reţinut că social democratul a figurat în topul „chiulangiilor”, întocmit de publicaţia noastră, şi săptămâna trecută.
3 Alt muşteriu, nimeni altul decât liberalul Andrei Gerea (foto dreapta). De remarcat că deputatul face parte din parlamentarii argeşeni conştiincioşi. De data asta însă, a lipsit de la Parlament, pe 18, 19 şi 26 mai, semn că n-a mai votat de pe 12 ale lunii. 
4 În fine, cel din urmă chiulangiu a fost PDL-istul Cristian Boureanu, cel care n-a votat pe 26 mai. A fost prezent în schimb pe 18 şi 19 mai, dar nici atunci nu şi-a exercitat dreptul la vot decât doar asupra unor proiecte de lege.
ANCA ITTU

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea