Pârtia de schi din Băbana, înapoi în instanță

# Primarul Bebe Ivan a reușit să obțină la Tribunal casarea dosarului, cu trimitere spre rejudecare

Războiul ce se duce în instanță între Primăria Băbana și S.C. Metropol S.R.L., firma lui Bebe Toma, a reînceput. Deși cel din urmă câștigase, în urmă cu trei ani, procesul la judecătorie, a doua instanță a decis să caseze dosarul, cu hotărârea judecătoriei cu tot, și să îl trimită spre rejudecare. Spre supărarea lui Bebe Toma (Bebe Metropol), care, de nervi, ar vrea să candideze la funcția de primar, în vară, numai ca să scape de răsuflarea fierbinte a lui Bebe Ivan, primarul comunei. Doar că, pentru a candida, mai trebuie să ai și un partid în spate, că altfel nu prea sunt șanse. În cazul lui Bebe Toma, șansele sunt aceleași chiar și cu un partid în spate. Adică nule, dacă ținem cont că primarul în funcție, Bebe Ivan, s-a mișcat bine pe partea de administrație, iar localnicii nu vor în ruptul capului pe altcineva.

Procese mari pentru pârtia mică din Băbana

Așa cum am mai scris, în 2003, Bebe Toma (Metropol) a fost pus în posesie cu peste 7 ha păşune. Ilegal, din punctual de vedere al edililor. De ce? Pentru că, în actele primăriei Băbana,  Bebe Toma  figura, în 2002,  înscris cu 0,13 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 0,77 ha. În anul 2003, la rolul agricol Bebe Toma apare însă cu o suprafaţă de 0,92 ha teren arabil, 7,43 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 8,99 ha.  Terenul de 7,43 ha păşune a fost înscris în registrul agricol în baza unei cereri aprobate de primarul – de atunci - Popescu Marin, suprafaţă care reprezintă păşunea comunală Piscul Comanei. Cererea depusă de Toma Constantin (Metropol) nu se mai găseşte în arhiva primăriei comunei Băbana. Dubioasă lipsă.
Bebe Toma vinde acestă suprafaţă de teren lui Anghel Loredana-Simona şi Anghel Valentin în data de 28.03.2003, iar un an mai târziu, pe 11.06.2004, aceeaşi suprafaţă de teren este cumpărată tot de Bebe Toma, dar nu pe persoană fizică, ci pe firma SC Metropol SRL, al cărui reprezentant şi asociat este.  Terenul figurează înscris în registrul agricol al comunei Băbana ca fiind păşune naturală comunală.
Actualul primar al comunei, Bebe Ivan (foto), a cerut instanței constatarea nulității titlului de proprietate emis în favoarea lui Bebe Toma, ca și a actelor subsecvente acestuia. Doar că Judecătoria Pitești, în 2013, dă câștig de cauză lui Bebe Toma:
HOTĂRÂRE: ”Respinge cererea completată, formulată de reclamanţii COMUNA BĂBANA, prin Primar, Primarul Comunei Băbana şi Primăria Comunei Băbana în contradictoriu cu pârâţii SC METROPOL SRL, TOMA CONSTANTIN, ANGHEL VALENTIN, ANGHEL LOREDANA SIMONA, STĂNESCU VIRGILIU DOREL, STĂNESCU MARIA, SORA DUMITRU şi SORA OANA, privind constatarea nulităţii absolute a contractelor de vânzare cumpărare nr.1538/28.03.2008 şi 3252/11.06.2004. Obligă reclamanţii să plătească pârâtei SC METROPOL SRL suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă reclamanţii să plătească pârâtului TOMA CONSTANTIN suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă reclamanţii să plătească pârâţilor SORA GH. DUMITRU şi SORA OANA suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Schimbarea modificării cu pârtia de schi, la recurs

Primăria Băbana a uzat și de a doua cale de atac, declarând recurs, la Tribunalul Argeș. După șase termene, instanța decide, în octombrie 2014, prin Hotărârea nr. 2360/2014, să caseze sentința și să trimită cauza spre rejudecare la aceeași instanță de fond, adică la Judecătoria Pitești.
Dosarul pârtiei de schi de la Băbana este încă pe rol, în cauză s-a dispus o expertiză ce are scopul de a stabili dacă punerea în posesie s-a făcut cu respectarea legalității, dar și dacă cel pus în posesie avea dreptul la această împroprietărire. Următorul termen este fixat pentru luna aprilie a acestui an, speranțe fiind ca, până la următorul sezon de schi și săniuș, pârtia de la Băbana să își aibe o situație legală rezolvată.A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea