Primăria Cocu – prinsă pe picior greşit
Miercuri, 06 Aprilie 2011 01:07
# Unui cetăţean nu i s-a reconstituit dreptul de proprietate deşi are hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă! Georgescu Vasile este o persoană vârstnică. A urcat cu greu scările de la intrarea în redacţie, cu o mapă de documente în mână. Se luptă de aproape 20 de ani pentru câteva palme de pământ la Cocu. „Nu îmi mai trebuie mie. Nici copiilor sau nepoţilor mei nu le trebuie pământ,
însă vreau să las toate lucrurile în ordine. Poate cineva o să vrea să meargă să respire acolo o gură de aer curat, cine ştie?” – ne-a spus Vasile Georgescu
Acesta obţine în anul 1993 o hotărâre judecătorească prin care îi este recunoscut dreptul de proprietate asupra a opt loturi de teren din Cocu. Procesele au continuat în anul 1996 şi, în final, în 1999. La Curtea de Apel Piteşti Vasile Georgescu obţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care i se atribuie loturile stabilite cu câţiva ani înainte, cu ocazia efectuării unei expertize tehnice judiciare.
Din acel moment, cu legea în mână, Vasile Georgescu a făcut nenumărate demersuri în vederea punerii sale în posesie. Primăria Cocu a primit tot atâtea cereri, însoţite de acte doveditoare, de la cetăţeanul nostru. Numai că… nu s-a întâmplat nimic! De ce? Primarul comunei, în urma unei discuţii telefonice redate mai jos, a motivat că de fapt omul s-a judecat cu o rudă, un cumnat. Însă Primăria, în actele oficiale, nu i-a luat în considerare decizia definitivă şi irevocabilă.
# Reporter: Bună ziua, de la ATITUDINE vă sunăm. În legătură cu Georgescu Vasile, pe care nu îl puneţi în posesie din 1999, de când are acest drept stabilit prin lege…
- Primar: Ştiu, ştiu despre ce este vorba
# Reporter: Există însă o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel pe care dumneavoastră nu aţi aplicat-o
- Primar: Să ştiţi că dânsul a avut un proces cu un neam al lui, el cu neamurile se judecă, nu cu noi. Să meargă cu un executor judecătoresc să îl pună în posesie…
# Reporter: Într-o adeverinţă eliberată însă de Primăria Cocu în 2008 nu era recunoscut ca şi proprietar al terenurilor pe care instanţa i le-a recunoscut. Desigur, executorul poate face ceva, însă…
- Primar: Lăsaţi-mă puţin, chiar acum o să merg la inginerul agricol să văd cum stau lucrurile. Hai să ne auzim cel mai bine luni la un telefon.
***
Memoriile înaintate instituţiei locale au fost cât se poate de clare şi curat exprimate: „Prin prezenta, revin la anterioarele cereri, adresate Dvs., prin care am solicitat punerea în posesie pe suprafeţele de teren ce mi-au fost atribuite de către instanţele de judecată în urma partajului succesoral, cereri la care, până în prezent, nu a fost luată nicio măsură şi la care nu am primit nici un răspuns, astfel:… “Am înţeles că pentru suprafeţele de teren ce-mi aparţin în punctele… i s-a eliberat ilegal Titlu de Proprietate numitului… Dacă este adevărat, aveţi datoria de a se anula acest titlu, pe care îl consider fals, obţinut ilegal!”.
Memoriul din care am citat a fost înaintat în anul 2009. Să sperăm că săptămâna viitoare va fi mai bine…
Alex SILVESTRU