Cutremur la PNL Argeş

# Primarul Bebe Ivan şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere ale partidului # Acesta îi aduce acuze grave preşedintelui Iani Popa. Acuze grave, concentrate mai ales la adresa preşedintelui PNL Argeş, Iani Popa. Şi demisia din toate funcţiile de conducere deţinute la nivelul organizaţiilor judeţene şi locale ale partidului. Pe aceste două idei este axată scrisoarea adresată de primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, Biroului politic al PNL Argeş. Rândurile acestei scrisori conţin acuze dure, exprimate direct şi fără perdea:  „toţi primarii PNL îl regretă pe Miuţescu”, „deja Iani a pus taxă pe funcţiile pentru deconcentrate”, „…denotă caracterul dumneavoastră de mojic, răzbunător”, „nu ascundeţi problemele primarilor pentru imaginea dumneavoastră”, „sunteţi un actor” – iată numai câteva dintre acestea

Preşedintele PNL Argeş, Iani Popa: Se mai gândeşte Bebe, cred că a spus asta la supărare…

Redactor: Bună ziua. Cum comentaţi cuvintele destul de grele pe care vi le-a adresat primarul de la Băbana, Bebe Ivan, în scrisoarea adresată Biroului politic al PNL Argeş?
Iani Popa: Se mai gândeşte Bebe, cred că a spus asta la supărare, pentru că se fac presiuni uriaşe pe toate planurile. Vremurile sunt dure şi eu cred că acum a răbufnit. Important este să fim uniţi. Mizăm pe colegi că sunt serioşi. Toţi primarii sunt şantajaţi şi ameninţaţi.
Redactor: Cum îi veţi răspunde domnului primar, ce măsuri aţi gândit?
Iani Popa: Deocamdată nu se ia nicio măsură în privinţa domnului
Bebe Ivan, partidul îi dă credit în continuare.
Redactor: Referitor la ameninţarea celor care pleacă din PNL ce ne puteţi spune?
Iani Popa: Ce vreţi să fac ca preşedinte de partid? Să-i iau în braţe? E normal să iau o atitudine faţă de ei…

Adrian Miuţescu, fost preşedinte al PNL Argeş: Evident că nu e bine pentru PNL Argeş…

Adrian Miuţescu: Nu ştiu, nu am reuşit să citesc această scrisoare, nu a ajuns la mine. Am auzit însă că există o asemenea scrisoare, am înţeles că a ajuns la Iani Popa, dar nu cred că a ajuns şi la alţii…
Redactor: A fost trimisă Biroului Politic.
Adrian Miuţescu: Ce pot să vă spun este că domnul Bebe Ivan şi cu domnul Popa erau prieteni. Atunci când am fost schimbat din funcţie a fost şi datorită dânsului, care coalizase cu domnul Popa. Mie mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla în perioada următoare... Evident că nu e bine pentru PNL Argeş, nu pot comenta mai mult

Andrei Gerea, deputat PNL: Credeam că m-aţi sunat să vorbim de criză, să ne bucurăm împreună că am ieşit din ea…

Redactor: Aţi primit şi Dvs. scrisoarea adresată de primarul Bebe Ivan Biroului Politic al PNL?
Andrei Gerea: Credeam că m-aţi sunat să vorbim de criză, să ne bucurăm împreună că am ieşit din ea
Redactor: Scuze…
Andrei Gerea: Nu, nu am apucat să o citesc. Nu am primit încă hârtia de la Domnia Sa, probabil că o să avem curând o discuţie telefonică şi mai vedem…
A.S.
***

Motto: „Cei ce vor pleca din PNL – mă voi ocupa personal de comunele lor şi le voi demonstra că aceştia nu vor mai câştiga alegerile” Ion Popa – 25.03.2011 ora 10.40

Către: Biroul Politic al PNL Argeş
D-lui Ion Popa

Stimaţi colegi, sunt nevoit să mă adresez dumneavoastră, deoarece în ultima perioadă am ajuns să deranjez preşedintele organizaţiei, probabil şi câţiva membri, stil profesor Gorgoi, prin apariţiile mele nenumărate în presa locală şi în emisiunile TV, motivând că m-am mutat la PDL. Nu este adevărat, au fost negocieri privind fondurile structurale, de care a ştiut preşedintele filialei Argeş, nu pot să mă mut la alt partid, deoarece legea îmi interzice acest lucru. Dacă apar în presă sau la televizor, apar fără să plătesc, nu sunt ca domnul preşedinte, care, pe banii noştri, apare săptămânal cu „plagiate” din cuvântările liderilor de la Bucureşti.
Am constatat că deranjez, deoarece am mai multă popularitate decât domnia sa, deranjez că plătesc lunar 300 lei la partid şi nu am restanţe la documente şi la „leul partidului”, deranjez că spun „pe faţă” cum directorii de deconcentrate au primit prime într-un an cât am primit eu indemnizaţie de primar pe 7 ani şi refuză să plătească cotizaţia de 200 lei pe lună şi multe alte aspecte....
M-am bucurat când domnia sa a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte, am dorit o schimbare spre mai bine, dar m-am sau ne-am înşelat (staţi de vorbă cu toţi primarii PNL, îl regretă pe Miuţescu!), ne-am trezit în acest moment fără acei membri care reprezintă „afacerile argeşene”, ne-am trezit într-o Uniune cu cei care, în urmă cu câţiva ani, îl schimbau, cu drag şi zâmbete, din funcţia de prefect al judeţului.
Cineva îmi spunea: „Cum să vină la voi oameni de afaceri, când deja Iani a pus taxă pe funcţiile pentru deconcentrate?” şi iată că are dreptate, încasăm bani pentru o promisiune electorală în viitor, promisiune care nu este legală, economia şi viaţa pe Terra are surprize lună de lună, an de an şi dumneavoastră sunteţi Mesia!
V-aţi pus întrebarea dacă în 2012 nu câştigaţi alegerile, cum o să returnaţi banii înapoi celor cărora le-aţi promis funcţii la deconcentrate?
Sunteţi singurul fost prefect care nu aţi ajutat în campania electorală partidul cu NIMIC, v-aţi folosit de o lege, că sunteţi apolitic, aţi jucat la două capete, a pierdut partidul peste 5 procente datorită lipsei de implicare a „măriei voastre” în campaniile electorale!
Aţi denigrat persoana lui Florin Călinescu, cel care a obţinut voturi cât cei doi parlamentari, am primit bani pentru echilibrarea bugetelor locale (salarii, unităţi, facturi restante) şi conducerea partidului m-a rugat să pun la dispoziţie pentru campania electorală suma de 20.000 lei (aşa au plătit toţi primarii PNL – 5 % din suma primită), încât am fost nevoit să apelez la salariaţii primăriei să doneze sume de bani, pentru ca partidul să obţină un procent mai mare la alegerile pentru senat şi camera deputaţilor în anul 2008!
Am fost preşedintele Partidului Umanist în anul 2003, filiala Piteşti, singur suportam costurile conferinţelor de presă, singur plăteam datoriile partidului, am vândut teren în strada Traian pentru a achita datoriile, acest lucru trebuia să faceţi şi dumneavoastră când aţi preluat conducerea partidului, să aduceţi datoriile la zero, nu să ne puneţi pe noi să cotizăm, pentru ca domnia dumneavoastră să-şi facă imagine! Cine vrea să facă politică trebuie să aibă bani, trebuie să cheltuiască bani, dumneavoastră aveţi posibilitatea deoarece, poate nu aţi văzut, îmi este jenă să bag maşina mea de 3.000 de euro în curtea partidului lângă maşina dumneavoastră de 45.000 de euro, îmi este greu să stau lângă dumneavoastră care aveţi ceas de 3.000 de euro, deoarece eu nu am ceas, eu mă îmbrac cu cămăşi româneşti, mă îmbrac şi de la second-hand, nu îmi este ruşine să stau pe marginea şanţului cu cetăţenii şi să le aflu problemele sociale.
Ameninţarea făcută de dumneavoastră vineri 25.03.2011 orele 10.40:  „Cei ce vor pleca din PNL – mă voi ocupa personal de comunele lor şi le voi demonstra că aceştia nu vor mai câştiga alegerile” , denotă caracterul dumneavoastră de mojic, răzbunător şi fără caracter! Eu ştiu că aţi fost numit de două ori în funcţia de subprefect şi de prefect, aţi câştigat alegerile în urma unei contestaţii şi cu ajutorul lui Postelnicescu , cu primarii PNL, nu am văzut nicio competiţie să o câştigaţi detaşat şi să vă arătaţi adevărata dumneavoastră valoare, poate, dacă nu aveaţi în spate numele şi persoana tatălui dumneavoastră, eraţi un „simplu cetăţean al oraşului Piteşti”!
Nu am contract cu domnia vostră, sunt administratorul unei localităţi, sunt  ales, nu numit, oamenii aştaeptă să fac drumuri, canalizări, nu am fost pe lista de consilieri locali a partidului, am mers la risc pentru funcţia de primar şi oamenii pierd încrederea în mine pe zi ce trece dacă nu fac lucrări de infrastructură în localitate.
A fost Crin Antonescu la Piteşti (v-am trimis 20 de delegaţi conform „ordinului” dumneavoastră), de ce nu l-aţi adus la Băbana să vedeţi un drum administrat de CJ Argeş, impracticabil? L-aţi plimbat pe Strada Mare din Piteşti ca pe o fată mare, nu ascundeţi problemele primarilor pentru imaginea dumneavoastră!
Câte primării aţi vizitat, la câte şedinţe de consiliu local aţi fost de când aţi fost ales preşedinte PNL? La şedinţele Biroului aveţi mereu doua puncte: probleme organizatorice şi diverse, dar niciodată nu aţi votat ordinea de zi, niciodată nu aţi început cu diversele ca să aflaţi problemele adevărate ale noastre, nu ştiţi decât leul şi cotizaţia, aţi ajuns un papagal bine îngrijit, care îşi aranjează firele de păr care i-au mai rămas, înainte de a mai scoate o prostie pe gură.
După 20 de ani PNL obţine la Băbana primul primar, primul viceprimar şi 5 consilieri locali, aleşi de către cetăţeni, nu datorită implicării prefectului Popa, ci a omului Bebe Ivan! Aşa s-a întâmplat şi în celelalte localităţi administrate de primarii PNL, care încet, încet vor să devină apolitici!!!
M-aţi acuzat că am publicat în presă un material, greşiţi domnule preşedinte, am o lună de când nu am venit la şedinţe, aveţi alţi „prieteni” care vă mănâncă de fund şi tragic este că numărul acestora creşte zi de zi...
Aţi făcut Uniunea cu PSD-ul, care „vă lucrează pe la spate”, numai cu câteva zile în urmă au votat „în secret” candidaţii la primăriile unde primarii sunt PNL, la Băbana a fost desemnat Toma Constantin, zis Bebe Metropol. Ne consideră o forţă mică în Argeş, se folosesc de faptul că „totul este venit de la centru şi era nevoie în Argeş de alianţă” şi sunteţi desconsiderat total în şansele pentru candidatura la şefia CJ Argeş.
V-am spus că pericolul în Argeş este PSD-ul, nu PDL-ul, administraţiile locale se confruntă cu probleme create de consilierii locali PSD şi PC, care nu vor să ia în considerare această alianţă de “stânga”, luptă să denigreze imaginea partidului, dar dumneavoastră vă faceţi că nu auziţi, că nu vedeţi, sunteţi un actor!
Cred că am oboist, cred că trebuie să meditez mai mult la ameninţarea domnului preşedinte Ion Popa şi iată ce am de zis:
1. Demisia din toate funcţiile de conducere pe care le deţin în Organizaţia PNL Argeş
2. Predarea documentelor şi conducerea PNL Băbana, vecepreşedintelui Iulian Chera – inspector urbanism ales candidat la alegerile din 2012 (în adunarea generală din anul 2009)
3. Rămân simplu membru, iar dacă dumneavoastră decideţi să fiu exclus şi din partid, promit că nu voi contesta decizia BP-Argeş a PNL şi nu se va destrăma organizaţia locală, rămân toţi membrii, aşa cum sunt la ora actuală
4. Doresc să dovedim că suntem oameni, nu suntem manipulaţi de politica de la centru şi rămânem prieteni cu toţii.
Decizia mea este: IREVOCABILĂ
Nu sunt o valoare în partid, sunt alte persoane mult mai bine pregătite decât mine, care pot candida şi câştiga în localitatea Băbana alegerile din 2012 şi fără sprijinul dumneavoastră. Nimeni nu este de neînlocuit!

Cu consideraţiune, 28.03.2012
Primar, Ivan Vasile Bebe


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea