Primarul Pendiuc nu vrea mandate mai lungi pentru consilierii locali

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a comentat recent modificările pe care legea administraţiei publice locale le va suporta, în urma iniţiativei Ministerului Administraţiei şi Internelor. În ciuda faptului că de obicei este nemulţumit de iniţiativele actualei puteri, edilul piteştean a găsit şi puncte bune printre propunerile care vizează legea 215.

Patru ani nu sunt suficienţi pentru proiectele europene

Printre modificările pe care vrea să le aducă MAI legii după care funcţionează întreaga administraţie locală din România se numără şi mărirea duratei mandatului de consilier local de la 4 la 6 ani. Principala motivaţie a acestei propuneri este legată de durata mare de timp a proiectelor de anvergură, şi mai ales cea a investiţiilor realizate cu fonduri europene, care adeseori depăşesc durata unui mandat de patru ani. După această perioadă, este posibil ca în consiliile locale, judeţene, de sector sau al Municipiului Bucureşti să nu se mai întrunească aceeaşi majoritate, iar proiectele să fie abandonate. Pentru că primarul Piteştiului nu a mai avut demult probleme cu majoritatea în Consiliul local, el nu-şi doreşte însă un mandat mai mare de patru ani. Tudor Pendiuc crede, de altfel, că acest interval este suficient pentru proiectele în care este implicat Piteştiul.

Şefii scapă de procese

O altă modificare a legii 215 este şi cea care va permite ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să nu mai răspundă personal în faţa instanţei, dacă instituţia le este acţionată în judecată. Astfel, ei vor merge în faţa judecătorilor doar ca reprezentanţi ai administraţiei publice, scăpând practic de hărţuiala prin care trec din cauza unor procesomani. Tudor Pendiuc este mulţumit de această propunere, spunând că el personal oricum nu are niciun proces, fiind însă dat în judecată de mai multe ori în calitate de primar. El nu a numărat procesele în care este implicat, însă spune că oricum Piteştiul are destul de puţine plângeri penale formulate contra administraţiei publice, datorită felului în care s-a aplicat legea fondului funciar, principala sursă de procese din ultimii ani. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea