Zilele orașului Mioveni, prilej de mare bucurie pentru locuitori

# Cu zeci de mii de spectatori, Mioveniul a fost capitala distracției din acest weekend

Zilele oraşului Mioveni, desfăşurate în perioada 24-29 iunie, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes, autorităţile locale marcând, printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi sportive, 531 de ani de atestare documentară. Deschiderea oficială a manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Mioveni au avut loc vineri, 24 iulie a.c., la Primăria Mioveni în prezența oficialităților locale și județene, a parlamentarilor din colegiul Mioveni și a delegațiilor străine din China, Rusia, Bulgaria și Republica Moldova.
Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a primit două plachete aniversare din partea Consiliului Judeţean şi a Muzeului Judeţean cu prilejul aniversării a 531 de ani de atestare documentară, precum şi pentru merite deosebite în promovarea şi dezvoltarea oraşului Mioveni şi a judeţului Argeş.
”În calitate de primar al oraşului Mioveni, le mulţumesc tuturor celor care vor participa la Zilele Oraşului.
Sper ca aceste manifestări să fie pe placul locuitorilor oraşului, pentru că se vor desfăşura spectacole de muzică uşoară şi populară, concursuri şi competiţii sportive pentru toate vârstele”, a declarat edilul Mioveniului.
După discursurile gazdelor şi invitaţilor, primarul Ion Georgescu i-a invitat pe toţi la vernisajul expoziţiei de miniaturi a unor case memoriale și monumente din România, eveniment desfășurat cu sprijinul Muzeului Județean Argeș.

Atmosferă electrizantă în prima seară a Zilelor Orașului Mioveni

Zilele Mioveniului au debutat electrizant, iar prima seară a fost cât se poate de reușită.
În centrul civic au concertat o serie de artişti locali - Mara Bratu, Alexia Niculae, Ștefania Vorovenci, Valentin Poienariu, Ion Moise Bădulescu, Aristocratique Dance, trupa de balet a Centrului Cultural, dar şi artişti consacraţi - Sandra N, Marius Bălan şi Nico.
Unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost recitalul dat de Anda Adam, care a urcat pe scenă împreună cu dansatorii săi.
Publicul din Mioveni, dar şi din localităţile învecinate a fost prezent în număr mare pe platoul din centru civic.
Spectacolul de vineri seară s-a încheiat cu un superb show cu lasere.

Sâmbătă, Steliana Sima a reunit zeci de mii de spectatori

Ziua de sâmbătă, a doua zi de sărbătoare penlui locuitorii orașului Mioveni, a debutat cu un concurs județean de gimnastică ritmică “Mioveni 2016”, ediția I unde au participat centrele Mioveni, Bascov, Pitești și Curtea de Argeș, iar locul desfășurării fiind în sala mare a Centrului Cultural Mioveni.
După acest concurs, a urmat o altă competiție, dar de data aceasta pentru iubitorii de adrenalină,  Campionatul Național de Rallycross („Cupa orașului Mioveni 2016” – Ziua I de concurs, pista Bemo)
Pe seară, începând cu ora 18:00, toți tinerii din Mioveni care împlinesc anul acesta 18 ani au fost invitați în Centrul Civic pentru a fi premiați de către autoritățile locale, eveniment desfășurat sub titulatura, ,,Ziua Majortului”.
După acest moment,  ansamblul de mandoline Nova, ansamblul Dorulețul, ansamblul Plai de Dor, Izabel Cristescu, Ștefania Vorovenci și Ramona David au introdus publicul în atmosfera de sărbătoare. A urmat un recital de excepție al renumitului interpret de muzică populară din Dolj, Ion Drăgan.
Apogeul distracției a fost atins în momentul când Stelina Sima a urcat pe  scena din Centrul Civic. O parte din public fredona, împreună cu renumita interpretă a muzicii populare românești, celebrele sale cântece, iar o parte era încins la joc și voie bună.

Duminică, renumiții interpreți ai ansamblului folcloric ,,Doina Argeșului” și-au dat întâlnire la Mioveni

A treia zi festivă pentru orașul Mioveni a început cu Campionatul Național de Rallycross („Cupa orașului Mioveni 2016” – Ziua II) la finalul căruia vitezomanii au fost premiați.
De la ora 12:00 a urmat Festivalul Internațional de Muzică Corală “D.G. Kiriac”, ediția a XXIV-a la care au participat coruri din Mioveni, Curtea de Argeș și Grecia. Evenimentul a avut loc în sala de spectacol a Centrului Cultural Mioveni.
Pe seară, distracția s-a așezat iar peste orașul Mioveni, principalii protagoniști fiind: Ansamblul Mugurașii Mioveniului și soliștii Alecsandra Păunoiu, Andrei Vilău, Ilona Anghel și Valentin Poienariu.
Petrecerea a continuat pe ritmurile muzicii ansamblului folcloric Doina Argeșului, a orchestrei „Doina Argeșului”, a ansamblului folcloric “Dorul” și a soliștilor Daniela Cernea, Valentin Grigorescu, Diana Călinescu, Veronica Dinu, Ion Nicu, George Nedelea, Lucica Baciu Bican, Rebeca Simion, Grațian Bădescu, Gheorgeta Chițoran și Zina Ghițulescu.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea