Vizita lui Boc a supărat USL-ul din Argeş

Întâlnirea pe care premierul Emil Boc a avut-o cu reprezentanții mediului de afaceri din Argeș nu i-a lăsat nepăsători pe membrii Uniunii Social Liberale din județ. Liberalii, conservatorii și pesediștii și-au exprimat nemulțumirea nu neapărat față de vizita în sine, ci față de efectele politicii guvernului condus de Emil Boc.

”Boc nu dă doi bani pe Argeş!”

Cel mai vehement critic al actualei guvernări a fost președintele PNL Argeș, Ion Popa. Acesta a făcut un inventar al efectelor pe care politica guvernului condus de oaspetele de joia trecută al Argeșului le-a avut asupra acestui județ. Prima pe listă a fost reforma în sănătate, concretizată prin închiderea a patru spitale din județ, despre care Ion Popa spune că nu face decât să mărească decalajul dintre sat și oraș pe care guvernul liberal încercase să-l reducă prin Ordonanța 7, destinată proiectelor de infrastructură rurală. Liderul liberalilor argeșeni  a mai menționat, la capitolul măsuri nocive pentru Argeș, și decizia ANAF prin care firmele sunt obligate să-și plătească impozitele acolo unde au sediul social, nu unde au punct de lucru, ceea ce a determinat, în județ, scăderea cu 42% a veniturilor autorităților locale. Cât despre vizita lui Emil Boc, Ion Popa crede că a fost doar o parte a campaniei electorale a acestuia pentru un nou mandat de președinte al PDL, pentru că “Boc nu dă doi bani pe Argeș’”. Ideea a fost îmbrățișată și de către conservatori, care s-au plâns, prin vocea președintelui organizației județene, Cornel Lazăr, că “Boc nu mai guvernează țara, fiind mai mult interesat de campania electorală pentru a câștiga alegerile din partid”. Cât despre întâlnirea cu oamenii de afaceri din Argeș, liderul conservator crede că mulți dintre aceștia sunt victime ale presiunii pedeliste, aceasta fiind și explicația pentru susținerea pe care o arată pentru PDL.

Don Felipe, supărat pe electorat

Vizita premierului Boc i-a prilejuit deputatului PSD Filip Georgescu o nouă critică la adresa lipsei de reacție a opiniei publice față de actuala putere: “Ăștia suntem. Știm să ne văităm, dar nu știm să luăm atitudine”. El este nemulțumit de faptul că, în ciuda măsurilor nepopulare luate de actualul guvern, PDL a câștigat alegerile parțaiel în peste 90 de localități din cele 115 unde au avut loc asemenea scrutine. Acest lucru înseamnă, în opinia parlamentarului pesedist, că ”toată lumea se aliniază” la deciziile venite de la Cotroceni și de la Palatul Victoria. “Pe mine mă îngrozește atitudinea concetățenilor noștri”, a conchis, vizibil afectat, Filip Georgescu.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea