ȘOC! Primarii aleși din Stolnici și Bradu nu pot depune jurământul!

# Primarul din Stolnici este contestat de contracandidatul Gălețeanu, care a obținut sub un sfert din voturile primului n La Bradu, Florin Frătică se ține de crenguța subțire și uscată a contestațiior prin instanțe

Cu ajutorul unor chichițe legislative, două localități importante ale județului, Bradu și Stolnici, rămân, în continuare, fără conducător. Contracandidații celor aleși de oameni prin votul de la începutul lunii iunie, au contestat în instanță validările pentru funcția de primar. Scopul nu a fost acela de a răsturna o situație de drept stabilită prin vot, ci acela de a pune bețe în roate, de a bloca activitatea instituțiilor respective. Mai ales că a început vacanța judecătorească, iar instanțele lucrează pe proceduri de avarie. Se poate ca, în felul acesta, primarii din Bradu și Stolnici să nu poată depune jurământul până la toamnă.

Primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză, contestat de veșnicul său contracandidat, Marius Găleteanu

Primar vechi și cu multe mandate duse la bun sfârșit, Sevastian Roșu Pupăză a obținut, din nou, majoritatea largă a sufragiilor valabil exprimate din Stolnici. Contracandidatul său, deja tradiționalul său contracandidat, Marius Găleteanu, a reușit, și el, din nou, să... înfrângă. Și cu un scor rușinos, tot ca de obicei. Mai exact, primarul în funcție a primit peste 800 de voturi, pe când candidatul PNL (fost PDL, fost PP-DD) a ”reușit” să ia sub 200.  Lui Găleteanu i s-a părut însă că diferența este atât de mică, încât merită să îl târască pe actualul edil pe holurile instituțiilor judecătorești. De ce? Ei bine, motivul invocat în cererea lui Găleteanu de anulare a rezultatului alegerilor este cel puțin hilar, dacă nu stupid: la Stolnici, alegerile au fost ținute într-un singur tur, ceea ce, în opinia sa, este neconstituțional.
Pe 14 iunie este înregistrată cererea, la Judecătoria Costești. Pe 22 iunie, soluția: ”Admite cererea formulată de petentul Pupăză Roşu Sevastian. Validează în funcţia de primar al comunei Stolnici, judeţul Argeş, pe domnul PUPĂZĂ ROŞU SEVASTIAN, domiciliat în com. Stolnici, sat Stolnici, nr. 450, jud. Argeş. Respinge contestaţia şi cererea de intervenţie principală în interes propriu formulată de către Găleteanu Marius-Emilian, ca inadmisibile. Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate, invocată de către Găleteanu Marius-Emilian ca inadmisibilă. Executorie, conform art. 534 alin. 1 C.pr.civ. Cu drept de apel, care se depune la Judecătoria Costeşti, în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 22.06.2016”
Toate bune, frumoase și normale. Doar că pronunțarea prevede dreptul la apel, care se poate face în 30 de zile de la comunicare. Cum însă instanțele au intrat în vacanța de vară, treburile merg mai greu, în plus se mai găsesc două-trei chichițe, doar ca să se amâne până la toamnă investirea primarului. De ce? Și, mai ales, de ce legea lasă astfel de oameni să se joace cu jucării pentru adulți?...

Florin Frătică adoptă, la Bradu, stilul lui Tudor Pendiuc

”Hard to kill” – pare că este, în ultimele zile, deviza fostului primar al Bradului, Florin Frătică. Acesta și-a încheiat un mandat în care a stat șase luni în beciul domnesc alături de Marian Vanghelie și a făcut ceea ce a făcut și Vanghelie la București: a pierdut alegerile. Brădenii au ales altceva, sătui de dosare penale, de cerccetări împotriva evaziunii, de scandal. Deși la diferență mică, s-a impus Dan Stroe, reprezentantul PSD, care și-a făcut campanile discretă, însă din casă în casă, stând de vorbă cu oamenii. Frătică a investit și sume destul de serioase în campanie, sume de care, iată, nu reușește, cel puțin mental, să se despartă. După ce contestațiile electorale i-au fost respinse, după modelul Tudor Pendiuc, a căutat și alte căi. Calea instanței i s-a părut cea mai potrivită, drept pentru care a format un dosar la Judecătoria Pitești în data de 13 iunie. Zi cu ghinion, davadă fiind faptul că, la numai trei zile distanță, Judecătoria decide spre normalitate: ”Admite cererea. Validează în funcţia de primar al comunei Bradu, jud. Argeş pe domnul Stroe Dănuţ-Trandafir, domiciliat în comuna Bradu, sat Bradu,str. Buna Vestire, nr. 35, jud. Argeş. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 16.06.2016”
Se aude prin comună că Frătică le-a luat, în alb, demisii celor propuși pentru a fi consilieri locali din partea PAM, partidul sub steagul căruia a candidat fostul primar. Se mai aude că aceștia vor fi îndemnați să stea acasă, pentru a împiedica constituirea noului Consiliu Local și, astfel, și depunerea jurământului de către noul primar.

Consilierii locali aleși pe listele partidului lui Mircea Andrei au boicotat constituirea Consiliului Local Bradu

Sâmbătă dimineața, la ora 10, a fost programată ședința de constituire a noului Consiliu Local Bradu, dar și, ulterior, depunerea jurământului de către primarul ales, Dan Stroe. Au fost prezenți Emilian Dragnea, subprefectul județului, aparatul de specialitate al Prefecturii Argeș, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, Florin Radu, președintele PSD Oarja și numeroși susținători ai noului primar. Doar că, pentru a putea fi legal constituită, la ședință trebuiau să fie minim două treimi din consilierii aleși.

Au fost prezenți însă numai cei nouă consilieri ai PSD, cei șase aleși ai PAM, printre care și înfrântul Florin Frătică, au lipsit în grup. Ședința prezidată de subprefectul Emilian Dragnea s-a încheiat repede, convocându-se, conform Legii 215 a administrației publice locale, o nouă ședință miercuri, orele 17, la Căminul Cultural Bradu. Legea mai menționează că, dacă acești consilieri nu se prezintă la trei convocări, vor fi revocați, mandatele acestora urmând a fi atribuite celor rămași pe dinafară din lista de partid. Dacă nici la următoarele trei convocări noii nominalizați nu se prezintă, atunci locurile celor șase vor fi vacantate, urmând a se organiza alegeri parțiale pentru ocuparea acestora. Lipsa cvorumului a făcut imposibilă și depunerea jurământului de către noul primar ales al Bradului. (L.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea