Șoc și groază la Bradu. Frătică - primar și, mai nou, viceprimar a fost scos din Căminul Cultural cu poliția

# Primarul ales, Dan Stroe, nu a putut depune jurământul n Florin Frătică, ales viceprimar de consilierii locali, în huiduielile sălii

Ședință cu scântei de constituire a Consiliului Local Bradu, sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate. A treia încercare a fost cu noroc pentru consilieri, nu însă și pentru primarul ales, Dan Stroe, care mai are de așteptat cel puțin două săptămâni. Stroe nu a putut depune jurământul din cauza contestației depuse de opoziție, contestație respinsă de Judecătoria Pitești pe data de 16 iunie. Ultimul rând al încheierii Judecătoriei a făcut însă imposibilă depunerea jurământului. Aici se specifică: cu drept de apel în 30 de zile. Și, cum cele 30 de zile se împlinesc abia pe 15 iulie, pesedistul câștigător mai are de așteptat minim două săptămâni. Minim, pentru că nu este exclus ca echipa lui Frătică să născocească un apel, numai pentru a tergiversa intrarea în atribuțiile de primar a lui Stroe.
Consiliul Local  și-a intrat în drepturi, consilierii locali au depus, în fața subprefectului Dragnea, jurământul. S-a sărit peste capitolul depunerii jurământului de către primar. A urmat, pe ordinea de zi, procedura de alegere a viceprimarului dintre consilierii locali. Cum era de așteptat, PSD și-a nominalizat propriul candidat, dar și consilierii PAM l-au susținut pe al lor. Mai exact, pe Florin Frătică, fostul edil-șef de Bradu.

Caz unic! Penalul Frătică, primar și viceprimar în funcție

La numărătoarea voturilor, șoc și groază: Florin Frătică l-a învins pe contracandidatul din partea PSD cu 8 voturi la 7. Moment în care sala a luat foc. Oamenilor, veniți în număr mare, nu le-a venit să creadă că cel pentru care au ieșit, pe date de 5 iunie, din case, să scape, este din nou invitat la un fotoliu de conducere în Primăria Bradu. Brădenii au înjurat ca la ușa cortului, fiind la un pas să îl ia la bătaie pe cercetatul penal Florin Frătică, reproșându-i acestuia câte în lună și în stele. Polițiștii, prezenți în număr destul de mare, au făcut față cu greu situației încinse.
Datorită tensiunilor create, subprefectul Dragnea s-a văzut nevoit să suspende ședința, viceprimarul Florin Frătică nemaiputând depune jurământul. Acesta, după ce și-a primit o porție serioasă de huiduieli și înjurături, a părăsit sala flancat de un serios efectiv de poliție. Oricum, și fără jurământ, primarul Frătică, încă în funcție, este deja validat și ca viceprimar al comunei.
Pentru a calma spiritele, Florin Frătică a încercat un dribling de imagine, mergând la primarul ales, Dan Stroe, și întinzându-i mâna să-l felicite pentru victoria în recent încheiatele alegeri. Dând dovadă de stăpânire de sine, Stroe a refuzat scena sărutului Iudei, fiind aplaudat, la scenă deschisă, de zecile de persoane prezente.
După 15 iulie va urma, cu siguranță, un nou episod de circ la Bradu. Vom reveni.
S.V.

Click AICI pentru a vizualiza mai multe imagini de la ședința de la Bradu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea