Achim Irimescu, ministrul agriculturii, dă de pământ cu Iani Popa în scandalul îmbolnăvirii cu e-coli!

# Ca la școală, înaltul funcționar îl învață pe senatorul de Pitești diferența dintre lapte și brânză

Parlamentar preocupat de bunul mers al firmelor argeșene, Iani Popa, președintele PNL Argeș, a depus în primăvara acestui an o interpelare în Parlament adresată ministrului agriculturii, Achim Irimescu. În text, senatorul de Argeș cere explicații cu privire la acuzele aduse de ministru firmei Brădet, în plin scandal al infectării copiilor din județ cu bacteria e-coli.

 

”Cum este posibil ca un ministru al României să acuze în mod public și fără nicio dovadă concretă o societate cu capital românesc?... Afirmațiile dumneavoastră nu fac altceva decât să lovească într-un model de succes pentru business-ul românesc”, acuză, în mod direct, Iani Popa. Acesta își continuă, dealtfel, ”seria”: ”În loc să apărați firmele autohtone, v-ați lansat într-o serie de acuzații, fără o verificare temeinică, acuzații care nu fac altceva decât să lovească în producătorii tradiționali.”
Afirmațiile dure continuă, un timp, din partea domnului senator, care încheie, aproape apoteotic, cu întrebări cărora le cere răspuns în scris de la ministrul neglijent în exprimare. Doar că… Achimescu nu s-a arătat deloc impresionat de acuzele lui Iani Popa. Din contră, am putea spune.

 

Ministrul agriculturii: ”Consider că ar trebui… să vă întrebați ce mai poate repara respectivul antreprenor cu privire la viețile pierdute ale celor trei copii”

”Respectiva declarație nu a fost atât de dezechilibrată pe cât a fost percepută la momentul acela, în lumina noilor evenimente”, opinează șeful de la agricultură, Achim Irimescu. Acesta adaugă: ”Cert este că eu nu am declarat niciodată că laptele crud din fermele românești nu este conform. Dimpotrivă. Practic, brânza este produsul finit, iar laptele crud materia primă. Când am avertizat… că un lot de brânză este contaminat cu e-coli, am anunțat doar că un lot de brânză este contaminat cu e-coli. Atât…”
Ministrul Irimescu își permite chiar să îl urecheze în scris pe senatorul de Pitești: ”Ceea ce pierdeți dumneavoastră din vedere este faptul că ministrul agriculturii avea o responsabilitate directă în gestionarea acelei situații…” Tonul devine, ulterior, dur: ”…analizele conduc înspre concluzia că Lactatele Brădet stau la baza îmbolnăvirii copiilor cu e-coli. Consider că ar trebui, tot în calitate de parlamentar român, să vă întrebați ce mai poate repara respectivul antreprenor cu privire la viețile pierdute ale celor trei copii și a îmbolnăvirii grave a altor zeci. Cu tot respectul cred că mai degrabă ar trebui să vă întrebați asta… Ar trebui să fim responsabili și lucizi și să luăm valorile de sus în jos, așa cum se cade…”

Fostul Ministru al Mediului i-a iertat lui Popa erorile

Ultima întrebare, adresată în luna octombrie a anului trecut ministrului de atunci al mediului, Grațiela Gavrilescu, nu strălucește nici ea prin coerență. Iani Popa se lamentează că nu s-au plantat încă perdele de protecție forestieră de-a lungul Autostrăzii A2 în ultimii 25 de ani, uitând probabil că partidul său a fost la guvernare o bună perioadă de timp din aceștia. Senatorul de Argeș mai scrie: Dincolo de faptul că o asemenea lucrare trebuia făcută din timp, nu în pragul iernii…”
Păi, dacă nu în preajma iernii, în pauza de vegetație, atunci când se pot planta arborii, domnule senator?!...
Grațiela Gavrilescu nu l-a taxat în nici un fel pe liberalul domiciliat în orașul pesedist Ștefănești.
A.S.

Click AICI pentru răspunsul ministrului

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea