Amalia Năstase, la a patra vizită în Argeș pentru a contribui la dotarea sistemului medical cu aparatură performantă

La prima conferință de presă organizată la Consiliul Județean Argeș după alegerile din 5 iunie, președintele Dan Manu a ținut să prezinte o echipă de salvatori, o echipă de oameni inimoși, în frunte cu ambasadorul Amalia Năstase. Echipa este pentru a patra oară în județ, de fiecare dată venind să facă donații pentru zonele medicale sensibile.
Ecograf în valoare de 20.000 euro – donație la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești.  Salvaţi Copiii România a donat, săptămâna trecută, secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro. Cu ajutorul noului aparat, medicii vor putea diagnostica mult mai eficient diferite afecțiuni și vor putea oferi un viitor mai bun bebelușilor cu probleme de sănătate. Secţia a mai fost dotată de Salvați Copiii şi în ultimii trei ani, cu un ventilator pentru suport respirator și două incubatoare destinate copiilor născuți prematur, de aproape 40.000 euro. La conferința de presă de miercurea trecută au fost prezenți:
Amalia Năstase – Ambasador al campaniei ”Salvați Copiii”
Gabriela Alexandrescu – Președinte Executiv ”Salvați Copiii” România
Dumitra Sima – Președinte ”Salvați Copiii” Argeș
Dr. Dan Olariu – managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești
Dr. Adrian Stoiculescu – directorul medical al SJU Pitești
Dr. Mihaela Vintilă -  șef secție Neonatologie SJU Pitești

209 nașteri înainte de termen în 2015

Anul trecut, la Maternitatea Pitești au avut loc 2.269 de nașteri, dintre care 209 înainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1.500 grame la naștere, ce vin pe lume la cel puțin 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș - Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești. Mortalitatea infantilă a județului Argeș în 2015 a fost de 7 ‰, mai mică decât media națională de 8 ‰, dar ridicată față de media UE, de 3,7 ‰.
Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 27 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea