Comuna Corbi va beneficia de un proiect pe fonduri europene de peste 1,7 milioane euro

#  Proiectul prevede introducerea rețelei de canalizare și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă în satele Corbi și Jgheaburi

În ultimii patru ani, comuna Corbi a cunoscut o dezvoltare impresionantă și asta datorită echipei care a condus-o, formată din primarul Virgil Baciu și viceprimarul Dan Aldea. Iată că zicala ,,omul sfințește locul” s-a adeverit și aici, la Corbi, unde oamenii locului au început să se bucure și ei de drumuri asfaltate, de iluminat public și urmează să se bucure și de cel mai important lucru, rețea de apă potabilă în toată comuna, care va fi pusă în funcțiune până în toamnă. Iată că dintr-o comună aproape ieșită din cursul dezvoltării, comuna Corbi ajunge vertiginos din urmă celelalte localități dezvoltate. Dacă până acum, locuitorii acestei superbe localități nici nu se gândeau la rețea de apă potabilă, iată că primarul Virgil Baciu, reușind să rezolve acest lucru într-un timp foarte scurt, a trecut la următoarea etapă și anume, canalizarea.
Altfel spus, comuna Corbi va beneficia de un proiect pe foduri europene în valoare de peste 1,7 milioane euro pentru introducerea rețelei de canalizare și reabilitarea rețelei de apă în satele Corbi și Jgheaburi. Proiectul a fost depus încă de anul trecut și se desfășoară prin PNDR, pe Măsura7.2.
”Am obținut aprobarea pentru un proiect pe fonduri europene ce vizează introducerea canalizării, dar și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în satele Corbi și Jgheaburi.
Suntem singura localitate din județul Argeș care a obținut finanțare pentru aceste proiecte pe Măsura 7.2. Suma totală a proiectului este de peste 1,7 milioane de euro, iar 1,2 milioane de euro sunt bani nerambursabili. Până în toamnă, dacă lucrurile evoluează bine, poate vom începe lucrările la acest obiectiv .
Proiectul a fost depus anul trecut când s-a deschis sesiunea pe Măsura 7.2. Din județul Argeș au fost două proiecte depuse pe măsura aceasta, unul pe infrastructură – canalizare, al nostru, și a mai fost unul depus de comuna Suseni, dar pe un alt segment de lucrări, pentru o școală sau grădiniță. În rest, nimeni nu a mai depus de la noi, din Argeș. Anul acesta, când s-a deschis sesiunea pe 2016, în două ore s-a blocat sistemul pentru că se epuizaseră fondurile. Au fost foarte multe proiecte. Dacă nu ne mișcam repede anul trecut, anul acesta nu mai prindeam”, ne-a declarat Virgil Baciu, primarul gospodar al comunei Corbi.

Asfaltarea drumurilor

O altă prioritate a echipei administrative din Corbi o reprezintă modernizarea drumurilor. În ultimii patru ani, anual în comuna Corbi s-au asfaltat circa 4 km de drumuri comunale. Pe lângă aceste asfaltări,  primarul Virgil Baciu a avut în atenție și drumurile agricole care ajunseseră impracticabile chiar și cu căruța, iar oamenii nu-și mai puteau exploata terenurile.
Însă anul acesta, din spusele primarului, comuna Corbi se va bucura de o campanie importantă de asfaltări de drumuri care va începe în scurt timp. Vizate sunt drumurile comunale din toate satele, mai puțin din Corbi și Jgheaburi, acolo unde trebuie introdusă canalizarea pe fonduri europene.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea