Ion Dumitru (Ducele de Albota), un posibil cal troian al PSD-ului pentru PDL

# “Eu cred că judeţul Argeş merită să ştie adevărul, nu să o fac pe sub masă ca alţi primari”. # “M-au călcat în picioare ca pe ultima găină, m-au minţit în mod ordinar, în mod golănesc, în mod comunist, nu mai vreau să îndur, nu mai vreau să tac”. # “Domnul Nicolescu este omul căruia nu i-am refuzat nimic şi cu asta cred că v-am spus tot”.

Cu surle şi trâmbiţe, aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp, Ion Dumitru a declarat, la ultima şedinţă de Colegiu Prefectural, că nu va mai candida pentru USL, că se rupe de colegii din partid pentru că l-au denigrat, că e prea mare debandada în PSD. Imediat cei din PDL i-au împărtăşit punctul de vedere şi i-au cântat oarecum în strună. E drept, capitalul electoral cărat de Duce în propriul spate este unul considerabil. Ion Dumitru este, într-adevăr, în stare să câştige următoarele alegeri la orice partid s-ar duce. Şi ar băga în buzunarul electoral al acelui partid numeroase voturi. Numai că… istoria se poate repeta. Şi aici ne referim la negocierile duse de Tudor Pendiuc cu PDL-ul până în ultimul moment înaintea alegerilor. Pendiuc nu s-a „sucit”, însă strategia sa a asigurat PSD-ului un succes zdrobitor în Piteşti. Nu spunem că este acelaşi lucru. Spunem doar că, probabil, Ducele are totuşi rădăcini atât de adânc înfipte în PSD încât este mult mai probabil să rămână decât să plece…
A scris în presă că plecarea Dvs. va produce un mic cutremur în PSD. Din ce cauză? Ce colegi vă vor urma exemplul?
- Nu am spus eu aşa ceva, nu am spus că plec din PSD, am spus că nu voi mai fi candidatul USL la alegerile din 2012.
Păi şi asta nu presupune şi plecarea dumneavoastră din PSD?
- Eu nu pot să plec deocamdată din PSD. Mai e un an până la alegeri. Am foarte mulţi prieteni în PSD, am primari cu care m-am sfătuit de-a lungul anilor.
Părăsirea formaţiunii politice în care activaţi de peste 18 ani are legătură directă cu părăsirea (oarecum) a scenei politice de către Constantin Nicolescu?
- Nu are nicio legătură. Pentru mine, domnul Nicolescu rămâne acelaşi om, familia domnului Nicolescu, am luat această hotărâre din cauza trădării unor colegi de partid. M-au trădat de mai multe ori şi au mers până acolo încât să spună la oameni că vreau să îi las fără fond de vânătoare. M-au determinat să fac acest pas şi să nu mai suport nimic din partea lor, să nu mai tac, dar nu are treabă domnul Nicolescu care mereu mă sfătuia să tac, să fiu eu mai înţelept.
V-a sunat zilele acestea preşedintele CJ pentru a vă face să reveniţi asupra deciziei?
- Nu m-a sunat pentru că eu am discutat cu domnul Nicolescu înainte de a face publică acestă decizie. Dânsul ştie că sunt căpos, ştie că ăsta este motivul care a umplut paharul şi eu nu suport să mă calce cineva în picioare, ei au tăvălit cu mine pe jos, nu ştiu ce voi face, poate mă voi sinucide, dar nu vreau să mă calce în picioare, m-au călcat în picioare ca pe ultima găină, m-au minţit în mod ordinar, în mod golănesc, în mod comunist, nu mai vreau să îndur, nu mai vreau să tac.
Probabil veţi opta pentru PDL. Dacă însă acest partid va scădea foarte mult în sondaje, ce veţi face?
- Eu am prieteni în toate partidele. Dumneavoastră dacă aţi face un aşa pas, unde aţi merge? Eu am nişte obligaţii faţă de această comună, faţă de oamenii care m-au ales, am obligaţii faţă de aceşti oameni care mi-au dat girul lor să îi conduc şi eu cred că i-am condus bine. Am şi eu părţile mele rele şi le ştiu şi mi le asum, dar dacă sunt pe plus cele bune, înseamnă că aceşti oameni m-au iertat întotdeauna şi ştiţi cum se spune că suma viciilor este constantă, dar mi-am propus să scap şi de constanţa asta a viciilor.
Domnul senator Mircea Andrei a spus că puteţi să aveţi funcţia de vicepreşedinte la orice partid, v-a pus pe gânduri această afirmaţie a dânsului, vă gândiţi la o plecare la PDL?
- Înseamnă că sunt bun, înseamnă că am muncit, înseamnă că sunt valoros. La noi, în Albota, sursa de venit este de 15 miliarde pe an, iar cu aceşti 13 oameni din primărie şi am realizat un plus de 50-70 miliarde pe an. Avem proiecte pe fondurile europene pe orice măsură, cu unele trecem, cu altele nu, dar ne străduim. Atunci am terminat facultatea, când am vrut să facem proiectul de dezvoltare rurală singuri, să nu mai vină alţii să ne facă ei proiecte, am vrut să fim noi consultanţii noştri şi uite că am reuşit. Reuşim şi pe fonduri de la Mediu şi pe Ordonanţa 7 şi nu de maniera celor de la Bascov sau a celor de la Ţiţeşti, că ei au reuşit mai mult decât mine, dar sunt şi eu pe lângă ei în materie de a atrage fonduri europene. Dacă am văzut că aşa vin banii, ne-am apucat de proiecte, ce să mai stau plecat în faţa mai ştiu eu cui. Voi primi bani pentru apă caldă la dispensar, apă caldă la baza sportivă, am numai copii tineri care stau pe cei 7 milioane, dar care muncesc în credinţă cu speranţa că va fi mai bine. E firesc şi normal dacă voi încerca vreodată să mă plec în faţa celui care mă poate sprijini şi mă poate ajuta, că iau eu bani din fonduri europene, dar dacă mă poate ajuta vreun partid, nu zic nu, că am şi eu de făcut 40 de km. de canalizare. Eu cred că judeţul Argeş merită să ştie adevărul, nu să o fac pe sub masă ca alţi primari, că dumneavostră, presa, tot mă aflaţi şi mai bine spun eu singur ce decizie am luat, ca să vedeţi că am coloană vertebrală. Dacă PSD-ul ajunge la putere şi eu fac un pas greşit, voi sta în opoziţie şi credeţi că voi fi mai amărât decât sunt astăzi sau mai supărat decât sunt astăzi? Nu cred!
Organizaţia PSD Albota ce credeţi că va face în continuare? Vă vor urma?
- Organizaţia va merge în continuare, eu încă nu am plecat din PSD, deci nu au unde să mă urmeze. Nu ştiu ce va fi când voi pleca din PSD. Eu nu am nicio adeziune pe sub masă, eu am făcut un anunţ public şi mi se pare corect faţă de dumneavostră, de presă să fac acest anunţ.
Primarul de la Budeasa v-a rugat ieri după ce aţi făcut acest anunţ să-l luaţi şi pe dânsul unde vă duceţi. Ce răspuns îi daţi?
- Îl iau şi pe el că m-a rugat frumos, dar eu deocamdată nu am plecat nicăieri.
Dacă domnul Nicolescu se va întoarce în viaţa politică şi vă va ruga să reveniţi asupra deciziei, ce veţi face?
- În cazul acesta este posibil orice, domnul Nicolescu este omul căruia nu i-am refuzat nimic şi cu asta cred că v-am spus tot. L-aş ruga să fie mai atent cu colegii din partid, că dânsul mereu îmi spunea să tac şi să înghit. Păi cât să înghit că m-au călcat în picioare ca pe ultima găină?
L.C., S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea