Scandalul „Curtea de Apel Piteşti – Tehnic Club” va ajunge la Bruxelles

Mai exact, pe masa Comisiei Europene pentru România. În ediţia anterioară a publicaţiei noastre, am relatat despre scandalul public provocat de modul în care Curtea de Apel Piteşti intenţionează să evacueze mai multe firme care îşi desfăşoară activitatea în imobilul Tehnic Club, situat în centrul municipiului Piteşti. Astfel, după un proces „plin de dubioşenii procedurale” (l-am citat pe avocatul piteştean Ioan Dobre, apărătorul mai multor firme aflate în litigiu cu Curtea de Apel Piteşti), derulat la Tribunalul Comercial Argeş, Curtea de Apel a vrut să evacueze firma Le Stil Clasic SRL dintr-un spaţiu aflat la subsolul Tehnic Club. Nu această firmă era, însă, chiriaşa spaţiului respectiv, ci o altă societate, Şoimul Carpatin, cu care Le Stil Clasic semnase un contract de asociere în participaţiune. Pe 12 mai a.c., executorul Vasile Copaci a consemnat acest lucru, la insistenţele avocatului Dobre, în procesul verbal de executare, iar evacuarea nu a avut loc în acea zi. Inevitabilul s-a produs însă luni, 17 mai. Angajaţi ai Curţii de Apel Piteşti au forţat intrarea în spaţiul închiriat de SC Şoimul Carpatin SRL, au demontat mobila de interior şi bunurile aparţinând acestei firme şi au adus în spaţiu o parte din arhiva instanţei. Celebrul avocat piteştean Ioan Dobre afirmă că nu cunoaşte, în toată cariera sa profesională, un abuz de o asemenea gravitate. „Vorbim aici de o situaţie care depăşeşte graniţa absurdului kafkian! Preşedintele Curţii de Apel Piteşti, un magistrat strălucit, consimte la asemenea abuzuri flagrante şi chiar le face! Suntem, efectiv, stupefiaţi de ceea ce s-a putut întâmpla! Vom strânge toate elementele de care dispunem în acest caz şi vom sesiza Comisia Europeană pentru România, pentru că nu este admisibil să faci aşa ceva, atunci când utilizezi fonduri publice comunitare! Despre ce Justiţie mai vorbim, atunci când legea este flagrant călcată în picioare, la nivelul celei mai înalte instanţe din Argeş?!”, se întreabă avocatul Dobre.

A paralizat organu’!

Luni, 17 mai a.c., după- amiază, angajaţi ai SC Şoimul Carpatin au sesizat telefonic, la 112, că sediul firmei este abuziv ocupat de persoane străine. Uşa de la intrare fusese spartă, iar bunurile firmei fuseseră demontate şi încuiate într-o încăpere din acelaşi spaţiu. La această sesizare, poliţiştii au răspuns, foarte calm, că nu este vorba despre o spargere, pentru că, puţin mai înainte, fuseseră anunţaţi telefonic, de Curtea de Apel Piteşti, că va avea loc o acţiune de executare a unei sentinţe judecătoreşti! Reprezentanţii SC Şoimul Carpatin SRL au încercat să explice că situaţia este cu totul alta şi că o pot demonstra cu documente, dar degeaba!

Circ în Justiţia argeşeană

„Este limpede ceea ce se întâmplă aici!”, declară avocatul Ioan Dobre, apărătorul SC Şoimul Carpatin SRL. „Nu are rost să ne enervăm şi nici să mai aşteptăm ceva de la justiţia din Argeş, atunci când Curtea de Apel Piteşti comite asemenea abuzuri! Vom exercita toate căile de atac şi vom scoate această cauză, dacă va fi nevoie, în afara graniţelor ţării, pentru că este inadmisibil să procedezi aşa, atunci când utilizezi fonduri comunitare! Uitaţi câteva exemple, ca să observaţi că putem vorbi despre ce vreţi dumneavoastră, în legătură cu această speţă, dar în niciun caz de echitate şi imparţialitate. Instanţa Tribunalului Comercial Argeş (care este inferioară Curţii de Apel Piteşti) a fixat la procesul nostru, în care Curtea de Apel Piteşti a fost parte, şase termene la interval de o săptămână! Unde aţi mai văzut aşa ceva? Nici în filme! În dosarul nostru, în care am introdus contestaţia la executare, primul termen a fost fixat la un interval de peste două luni! Mai mult, în citaţia remisă nouă este scris că ne aflăm în proces nu cu Curtea de Apel Piteşti, ci cu Tehnic Club! Este evident că dânşii, Curtea de Apel, se comportă în cel mai profund dispreţ faţă de lege, pentru că o încalcă cu bună ştiinţă, pentru a tergiversa judecarea cauzei noastre, dând posibilitatea ca lucrările de amenajare a arhivei să avanseze în spaţiul nostru ocupat abuziv de Curtea de Apel Piteşti! Este nemaipomenit ceea ce se întâmplă!”, comentează, scandalizat, avocatul Ioan Dobre, care mai spune că, de când a intrat în acest proces, este avertizat, indirect, că va avea probleme în cariera profesională. „S-a ajuns până acolo, încât vin colegi reputaţi din Barou să-mi şoptească să mă retrag din acest proces, pentru că îmi voi compromite cariera! Mi se sugerează că pot să-mi iau adio de la procese câştigate în Argeş, dacă nu las Curtea de Apel Piteşti în pace! Dacă asta este miza, atunci această situaţie nu mă poate decât ambiţiona, profesional!”, afirmă Ioan Dobre.
Viorel Zorilă


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea