Şeful tinerilor pesedişti, Nicolae Bănicioiu, a venit la Piteşti să-l atace pe Mircea Andrei

Preşedintele Tineretului Social Democrat, deputatul Nicu Bănicioiu, a venit la Piteşti săptămâna trecută. Motivul declarat al vizitei a fost legat de dorinţa de a vedea la lucru organizaţia locală a juniorilor pesedişti, care a tot avut mai multe acţiuni de ecologizare. În ciuda acestui fapt, în cadrul conferinţei de presă la care a participat, liderul TSD a lansat nenumărate atacuri la adresa senatorului Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş.

Pesediştii vor votul lui Mircea Andrei la moţiunea pe sănătate

Nicu Bănicioiu, fiu de medici şi el însuşi având pregătire în acest domeniu, a explicat la Piteşti care este situaţia sistemului sanitar şi cum este acesta afectat de reforma care a redus numărul de spitale cu 67. Aflându-se într-un judeţ care a pierdut nu mai puţin de 4 instituţii sanitare, preşedintele TSD a cerut sprijinul tuturor pentru moţiunea simplă pe sănătate pe care partidul său urma să o depună la începutul acestei săptămâni. Iar printre potenţialii susţinători ai moţiunii, Nicu Bănicioiu l-a enumerat chiar şi pe Mircea Andrei, spunând că acesta ar putea vota contra propriului guvern dacă îi pasă de argeşeni. A fost, însă, doar o declaraţie politică, pentru că, aşa cum a şi recunoscut, parlamentarul pesedist făcea apel la oamenii care ar putea să-i influenţeze votul senatorului pedelist, adică la electorat.„Probabil că trufia şi modalitatea prin care Mircea Andrei înţelege să facă politică a fost demascată”, a mai spus acelaşi deputat pesedist când a motivat de ce USL are în Argeş, potrivit unor date pe care le deţine, peste 70%.

Bănicioiu, invidios pe contractele lui Mircea Andrei cu statul

Subiectul Mircea Andrei a continuat să revină în discursul lui Nicu Bănicioiu. Preşedintele TSD nu a mers însă până la formularea unor acuzaţii directe, recunoscând că nu are încă informaţii suficiente. A cerut însă presei argeşene să cerceteze subiectul, mirându-se că şi cea naţională l-a tot evitat. N-au lipsit nici acuzaţiile la adresa senatorului pedelist privitoare la influenţarea justiţiei şi la relaţia cu serviciile secrete, dar nici acestea nu au fost însoţite de dovezi clare din partea preşedintelui TSD.  Nicu Bănicioiu a reluat însă informaţiile legate de declaraţia de avere a liderului PDL Argeş, menţionând contractele pe care acesta le are cu statul, dar şi cu oameni de afaceri controversaţi, precum Sorin Ovidiu Vântu. El şi-a exprimat, metaforic, chiar invidia pentru contractele de sute de mii de euro pe care Mircea Andrei le-a încheiat până acum, acuzându-l pe acesta de avariţie: „E atât de avar încât nu-l interesează ce-i ziceţi dumneavoastră, ce-i zicem noi, ce-i zic alegătorii”.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea