Tudor Pendiuc, viitorul candidat al USL la Consiliul Judeţean Argeş!?

# Primarul Piteştiului este singura persoană din actuala coaliţie  cotată cu şanse să  îl înfrunte pe senatorul PDL Mircea Andrei # Tudor Pendiuc:   “La noi în partid  se discută variante  ale problemelor  care le avem acum…” Agitaţia politică în Argeş, pe măsura apropierii anului electoral, este tot mai mare. Şi cum PDL nu doarme deloc, nici colegii din opoziţie nu pot avea odihnă. Aşa încât se fac tot felul de studii şi sondaje interne pentru „aranjarea” apelor politice aşa încât, la final, rezultatele să fie bune. Vestea şoc, aflată chiar din rândurile PSD-ului, este aceea că actualul preşedinte al C.J, Constantin Nicolescu, nu va mai candida la şefia instituţiei pe care încă o conduce. Din motive de sănătate şi, mai ales, de dosare aflate în cercetare. Problemele nu au întârziat să apară în interiorul marelui partid roşu, pentru că deja se simte lipsa unui conducător cu mână de fier, mână care să ţină atâtea iţe încurcate politic.

Primarii vechi din PSD nu acceptă ideea unui candidat din noua gardă

PSD este un partid vechi (nu învechit), cu primari care îşi păstrează fotoliile încă de la Revoluţie. Pe măsura trecerii timpului au crescut însă, destul de mult, şi orgoliile. Numeroşi dintre aceştia s-au exprimat public cu privire la faptul că nu sunt de acord cu venirea – în vârful piramidei partidului – unui candidat din noua generaţie. Noua generaţie fiind, de fapt, reprezentată de cei doi deputaţi PSD Mircea Drăghici şi Radu Vasilică. Drept este că niciunul din cei doi nu este suficient de rodat politic încât să poată fi considerat şeful unora ca Gheorghiţă Boţârcă, Gheorghe Stancu, Ion Dumitru, Ion Georgescu şi alţii.

Tudor Pendiuc, singura alternativă a PSD (şi PNL) la Consiliul Judeţean

Mergându-se prin eliminare, USL mai poate prezenta doar doi candidaţi la cel mai râvnit scaun al judeţului: Iani Popa – de la PNL şi Tudor Pendiuc – de la PSD. Iani Popa a acces cu greu însă chiar şi la şefia propriului partid, cu procedura de vot reluată şi alte câteva artificii. Promovarea acestuia ca şi candidat unic al USL pentru Consiliul Judeţean nu ar reprezenta pentru PDL decât motivul unor petreceri nebune de bucurie. Pentru că victoria le-ar fi asigurată aprioric. Rămâne Tudor Pendiuc, omul care ştie doar să câştige, singura alternativă viabilă a opoziţiei în faţa puternicului Mircea Andrei. Pendiuc este dealtfel şi singura alternativă viabilă pentru şefia din ce în ce mai complicatului mecanism care se dovedeşte a fi PSD Argeş. Numeroase voci din rândurile aceluiaşi partid susţin că venirea oricărui alt preşedinte ar putea duce la pierderea a circa jumătate din numărul actualilor primari, şi aşa „momiţi” asiduu pe PDL.
# Domnule primar, am aflat că domnul Nicolescu, în principiu, nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş…
Primar Tudor Pendiuc: Eu nu ştiu nimic, mie nu mi-a spus nimic deşi am vorbit cu dânsul acum două zile. Totuşi, cred că dacă ar fi fost aşa, am fi avut o discuţie în partid, nu cred că se va întâmpla aşa ceva.
# Dacă totuşi sursele noastre sunt bune şi se va întâmpla acest lucru, o să candidaţi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean?  Părerea multora este aceea că sunteţi singura persoană din partid care ar putea candida.
Primar Tudor Pendiuc: Pentru mine este o apreciere şi chiar vă mulţumesc sincer, dar deocamdată nu este vorba despre aşa ceva. La noi în partid se discută variante ale problemelor care le avem acum şi nu se discută problema candidaţilor pe anumite funcţii. Asta vă spun foarte sigur, e timp destul pentru stabilirea candidaţilor.­
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea